Гърция е осигурила 24 милиона от Европейския съюз за модернизиране

...
Гърция е осигурила 24 милиона от Европейския съюз за модернизиране
Коментари Харесай

ЕС дава 24 млн. евро Александруполис да стане енергийна врата на Европа

Гърция е осигурила 24 милиона от Европейския съюз за модернизиране на пристанището си Александруполис в северното Егейско море, заяви организацията за приватизация HRADF в сряда.

Александруполис, който е покрай България и Турция, е употребен от военни кораби на Съединени американски щати за разтоварване на муниции и преместването им към източния фланг на НАТО и Украйна.

 Гърция подсети какъв брой значимо за НАТО е пристанище Александруполис Гърция подсети какъв брой значимо за НАТО е пристанище Александруполис

Но проектите са, то да се трансформира във значима входна точка за сила за Европа с построявания сега терминал за полутечен газ и уреди за регазификация край града.

Ройтерс припомня, че през февруари Гърция и България се договориха да потърсят благоприятни условия за възкръсване на плана за създаване на водопровод за превозване на недопечен нефт от пристанището до Бургас.

 България и Гърция се договориха да изследват петролопровод Александруполис - Бургас България и Гърция се договориха да изследват петролопровод Александруполис - Бургас

Средствата от Европейски Съюз ще бъдат употребявани за драгиране и създаване на пътна инфраструктура, се споделя в изказване на приватизационната организация, добавяйки, че съветник ще работи по бизнес проект.

Миналата година Гърция анулира продажбата на 67% дял в Александруполис, заявявайки, че пристанището е прекомерно скъпо, с цел да се откаже.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР