Гърция е моята голяма любов и мога да говоря с

...
Гърция е моята голяма любов и мога да говоря с
Коментари Харесай

10 места, които да посетим в Атина

Гърция е моята огромна обич и мога да приказвам с часове за нея.

Красива и елементарно налична дестинация, за която сигурно един живот не стига, с цел да бъде обиколена.

Днес се пренасяме в столицата на южната ни съседка и споделям с вас 10 места, които да посетите.

1. Акрополът

Щом сте в Атина, няма по какъв начин да не посетите Акропола. Работи целогодишно (с изключение на национални и публични празници). Отворен е от 08:00 до 20:00, а 19:30 затваря касата. Най-хубавите часове за посещаване са рано заран преди да стане 40 градуса и малко преди да затвори, към 18:30-19:00. Ако съумеете да хванете и залез, насладата ще е цялостна.

Акрополът съставлява светилище с храмове и олтари. Най-голямата сграда на Акропола е Партенонът (това е първата сграда, появила се на това място). От известно време е ограден (вече няколко години), за опазване на мрамора.

2. Музеят на Акропола

След като слезете от Акропола наложително разгледате и новия музей на Акропола, струва си. Тук ще видите истински находки, открити на „ свещената канара “.

3. Анафиотика

Квартал в Атина в покрайнините на Плака. Тук ще загубите визия къде сте. Малки и тесни улички, бели къщички със сини покриви и прозорчета, които основават чувството, че сте на цикладски остров.

Кварталът е учреден през 19 век. Строителите на къщите са от остров Анафи, дребен цикладски остров (оттам идва и името на квартала – Анафиотика). Идват в Атина, с цел да строят палата на цар Отон (днешния парламент). Работниците намерили квартал, където да се заселят и построили къщите си, употребявайки цикладската архитектура.

4. Плака

Живописен древен квартал в подножието на Акропола. Повечето улици са еднопосочни. В Плака гъмжи от туристи и това се дължи на множеството магазини за сувенири, галерии, таверни и заведения за хранене.

Докато се разхождате из уличките, може да посетите и някой от музеите, ситуирани там – Музей на гръцките национални принадлежности, Музей на гръцкото национално изкуство, Музей на националните изкусва и обичаи. Плака е именуван „ Кварталът на Боговете “.

 10 места, които да посетим в Атина

5. Монастираки

Името на площада идва от остаряла черква, ситуирана на площада, която преди този момент е била манастир. Площад Монастираки граничи с Плака. Тръгвайки на запад от Плака, ще попаднете на осъществявания с всевъзможни народи битпазар. Тук е целесъобразно да пазите чантите и скъпите си движимости, тъй като вероятността някой да ви преджоби е голяма.

Ако желаете да си доставите цялостно наслаждение, се поглезете с чаша ледена напитка, коктейл или бира Митос във постоянно цялостното заведение с панорамна панорама (360 Cocktailbar Restaurant). Гледката към осветения Акропол ще остане вечно пред очите ви.

6. Улица Ерму

Главната пешеходна комерсиална улица в Атина, атинската Витошка. Носи името на Бог Хермес (Ερμής на гръцки, „ Ермис “). Улицата свързва площад Синтагма и площад Монастираки.

7. Синтагма

Площад Синтагма (в превод от гръцки – площад Конституция) е централният площад на Атина. Намира се пред гръцкия парламент. Там може да станете очевидци на промяната на караула, която се прави на всеки кръговиден час и продължава към 15 минути. Площад Синтагма е вторият по величина площад в Гърция. Първото място е за площад Спианада на остров Керкира.

8. Ликавитос

Хълмът Ликавитос е висок 277 метра. Оттук има приказна панорама към целия град. Вижда се Акрополът, пристанището на Пирея, а при доста ясно време и остров Егина. До Ликавитос може да се изкачите пешком или с въжен въжен превоз. На върха на хълма се намира параклис, който носи името Свети Георги. Хълмът се смята за едно от най-романтичните места в Атина. Влюбени двойки се качват, с цел да се любуват на залеза.

 10 места, които да посетим в Атина

9. Археологическият музей

На всяка цена посетете археологическия музей. Имайте поради, че е голям и ще ви би трябвало един ден, половин, в случай че сте по-бързи и не се заглеждате по всяка експозиция. Съветвам ви да си вземете екскурзовод, тъй като има доста неща, които няма къде да прочетете.

10. Гази

Кварталът с питейни заведения и заведения. Ако обичате нощния живот, то сигурно би трябвало да го посетите.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР