Гърция е жизнено важен партньор“ за Съединените щати и Запада

...
Гърция е жизнено важен партньор“ за Съединените щати и Запада
Коментари Харесай

Майк Помпео: Гърция е жизнено важен партньор за Съединените щати и Запада във войната в Украйна

Гърция е „ витално значим сътрудник “ за Съединените щати и Запада във войната в Украйна, изключително във връзка с превозването на оръжия и помощта през пристанището в Александруполис, отбелязва някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в това изявление за Kathimerini, наблягайки, че Гърция „ може също по този начин да помогне за обезпечаването на същинска непоклатимост и енергийна сигурност “ за Европа.

 „ Америка и западният свят би трябвало безусловно да поддържат Украйна, доставяйки оборудването, от което се нуждае, с цел да отбрани свободата на своя народ и суверенитета на нацията. Накратко, както президентът Рейгън сподели в сходна обстановка, „ Ние печелим, те губят “. Със сигурност е правилно, че Си Дзинпин и Владимир Путин са се оповестили за другари за цялостен живот. И Китай, и Русия се опълчват на ползите на Съединени американски щати и тези на нашите съдружници и сътрудници, без значение от войната в Украйна. Подравняването сред Китай, Русия, Иран, Северна Корея и други е действително и ще продължи, в случай че уважаващите правата народи не работят дружно и открият въздържане. Най-добрият метод да се забие чеп сред Китай и Русия е да се помогне на Украйна да нанесе уверено проваляне на Русия в Украйна. Най-лошото, което можем да създадем, е да позволим на Русия да получи това, което желае в Украйна и да стане по-мощен сътрудник за Китай ”, съобщи Майк Помпео.

„ Гърция е жизненоважен сътрудник, изключително в обезпечаването на доставка на оръжие и помощ за Украйна. Пристанището на Александруполи, по-специално, е жизненоважен канал за снабдяване на тези потребности до Украйна. Географията на Гърция, надарените хора и мощната стопанска система я вършат жизненоважен сътрудник във всяко геополитическо предизвикателство, пред което сме изправени дружно с нея.

По времето, когато бях държавен секретар, Съединените щати и Гърция задълбочиха нашето партньорство в редица области, изключително военното съдействие. Гърция играе решаваща роля в поддържането на сигурността в този район и беше наслаждение да работя дружно с гръцкото държавно управление, дружно с други сътрудници като Кипър и Израел, за тази цел ”, сподели още Майк Помпео.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР