Гърция е изправена пред проблеми в отношенията си със съседна

...
Гърция е изправена пред проблеми в отношенията си със съседна
Коментари Харесай

Кириакос Мицотакис: Гърция има проблеми с Турция, но желае да ги разреши в рамките на НАТО

Гърция е изправена пред проблеми в връзките си със прилежаща Турция, само че избира да ги позволи в подтекста на НАТО, съобщи министър председателят на страната Кириакос Мицотакис, написа атинският вестник Kathimerini, представен от Фокус . Правителственият представител Стелиос Пецас съобщи по-рано, че Мицотакис и турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще беседват в коридорите на срещата от високо ниво на НАТО в Лондон.

Попитан за съветското въздействие в Западните Балкани, гръцкият министър председател съобщи, че е „ обезпокоен “ по тази тематика, което е и повода да не утвърждава решението на френския държавен глава Еманюел Макрон да не разреши уголемение на Европейския съюз. Според Мицотакис, решението на Макрон е било „ неточност “, като министър председателят съобщи, че се надява това въпреки всичко да бъде поправено през 2020 година Той също така повтори своята поддръжка за европерспективата на Северна Македония и Албания, като добави, че тя би трябвало да бъде обсъждана в „ геополитически “ подтекст. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР