Гърция е готова да подкрепи онези страни от Балканите, които

...
Гърция е готова да подкрепи онези страни от Балканите, които
Коментари Харесай

Павлопулос: Гърция подкрепя европейската перспектива на Балканите

Гърция е подготвена да поддържа тези страни от Балканите, които към момента не са членки на Европейския съюз, да ускорят европейската си вероятност, съобщи гръцкият президент Прокопис Павлопулос при започване на среща със своя сръбски сътрудник Александър Вучич.
Павлопулос акцентира, че за тази поддръжка страните кандидатки би трябвало да изпълнят очевидните предпоставки, т.е. цялостна хармонизация с европейското законодателство и решение на двустранни въпроси.
„ По отношение на нашия район Гърция е ясно за образуването на стабилен югоизточен дирек на Европейския съюз, който оставя зад тила си Балканите на войните, раздялите и борбите, а страните работят дружно за европейска интеграция. Това значи, че Гърция е подготвена да поддържа тези страни от нашия район, които към момента не са членки на Европейския съюз, с цел да ускорят европейската си вероятност, при двете предпоставки, които се подразбират “, съобщи гръцкият президент.
Успоредно с това Павлопулос, говорейки за меморандума сред Турция и Либия, съобщи, че той е освен противозаконен, само че и институционално фиктивен.
По отношение на гръцко-сръбските връзки той изрази цялостна поддръжка за вероятността на Белград към Европейски Съюз.
От своя страна президентът на Сърбия съобщи, че двете страни имат отлични двустранни връзки.
„ Благодарим на Гърция за нейната поддръжка за териториалната целокупност на Сърбия. Благодаря ви доста за това. И Сърбия постоянно ще поддържа териториалната целокупност на Гърция. Ние сме подписали Конвенцията за морското право и в този подтекст, във всеки случай, на всички места по света ще подкрепим целостта на Гърция, както беше в тази ситуация с Кипър, и в този момент нашата позиция няма да се промени в бъдеще “, сподели сръбският президент при започване на срещата с гръцкия си сътрудник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР