Гърция днес е парализирана от национална стачка. Транспортът е блокиран,

...
Гърция днес е парализирана от национална стачка. Транспортът е блокиран,
Коментари Харесай

Стачката в Гърция: Протестите са многохилядни, без безредици

Гърция през днешния ден е парализирана от национална стачка. Транспортът е блокиран, а държавните институции са затворени. Депутати от опозицията стачкуват на улицата дружно със синдикатите.

" Стачката не засегна сухопътната граница, само че доста от полетите през днешния ден бяха анулирани, тъй като стачкуват авиодиспечерите, в страната не може да се влезе по море, фериботи и лодки останаха на котва ", съобщи в предаването " Светът и ние " кореспондентът на БНР Катя Пеева.

По думите ѝ митингите през днешния ден са били многохилядни, в цяла Гърция, само че минават без вълнения.

" По отношение на проектозакона, обвързван с трудовото законодателство, съпротива и синдикати са на едно мнение. На демонстрациите през днешния ден бяха всички водачи на опозиционните партии, макар политическите си разлики, за да окажат напън върху държавното управление ", добави Катя Пеева.

Законът включва 10-часов работен ден без възнаграждение на ексклузивен труд, понижаване на заплатите, унищожаване на наложителната отмора в неделя.

" Контрол върху синдикатите и ограничение на правата за стачки, работодателите получават повече права да уволняват ", сподели още Катя Пеева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР