Гърция би била готова да изпрати на Украйна бойни машини

...
Гърция би била готова да изпрати на Украйна бойни машини
Коментари Харесай

Гърция дава военна техника на Украйна, но иска нова за армията си

Гърция би била подготвена да изпрати на Украйна бойни машини на пехотата БМП-1, в случай че бъде обезпечена незабавната им подмяна с персонален състав и бойни машини със сходни благоприятни условия, разяснява „ Катимерини “.

В допълнение към БМП-1 има и претенции или непосредствено от Украйна, или от медиатори като Съединени американски щати и Германия за други системи, като да вземем за пример противокорабни ракети Harpoon, с които разполага гръцкият флот.

Натискът за даване на БМП-1 на Украйна идва най-вече от Берлин. Компетентни източници обявиха, че немската войска разполага с решения, които биха могли да се употребяват като медиатори, до момента в който стане допустимо трайното укрепване на гръцката войска с надеждни единици за транспорт на персонален състав.

Докато се разисква опцията за даване на БМП-1 при гореспоменатите условия, Атина не разисква другите системи, изключително противокорабните ракети „ Харпун “.

В същото време в Министерството на защитата се организират необятни полемики за това по какъв начин гръцките военноморски сили и въоръжените сили като цяло биха могли да разширят арсенала си с повече ракетни системи, които заради географските характерности на Егейско море биха съдействали за по-силно въздържане, в сравнение с скъпоструващите вложения като тези, които Анкара направи при построяването на самолетоносача „ Анадолу “.

Украйна обаче към този момент разполага с доста по-икономични и много надеждни вътрешни противокорабни ракети, като „ Нептун “, която закупи интернационална популярност с потопяването на кораба „ Москва “, флагман на съветския флот, в Черно море.

Променящият се темперамент на войната в Украйна и възходящият напън на военноморските сили върху по-широкия район от Николаев до покрайнините на Одеса и устието на Дунав обаче усилиха отбранителните потребности, защото районът е и последният достъп на Киев до Черно море.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР