Гърция, България и още 13 европейски страни настояват за таван

...
Гърция, България и още 13 европейски страни настояват за таван
Коментари Харесай

Мицотакис: 15 страни от ЕС искат таван на цените на природния газ


Гърция, България и още 13 европейски страни упорстват за таван на цените на природния газ, сподели министър председателят Кириакос Мицотакис на среща на евродепутати.

Продължава програмата за помощи против високите цени на горивата, оповестяват от енергийното министерство в Атина.

Гърция упорства неотложно да се сложи таван на цените на природния газ, съобщи министър председателят Мицотакис пред Манфред Вебер и евродепутати от Европейската национална партия на годишна среща на остров Крит.

Министърът на енергетиката Костас Скрекас предлага основаване на европейски фонд от 80 милиарда евро за справяне със скъпия газ в писмо до Европейската комисия.

Министър Скрекас съобщи, че продължава финансовата помощ към семейства и компании, като страната поема част от увеличената цена на тока и природния газ.

Енергийното министерство продължава програмата за съфинансиране на подмяна на старите електроуреди в домовете, като уголемява програмата и с финансова помощ за слагане на слънчеви акумулатори на всеки дом. По този метод ще се понижи потреблението на ток с 20%.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас упорства да се върне държавния надзор върху компанията по електроснабдяване ДЕИ, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР