Гърция, Аржентина и Индия са трите най-бързо подобряващи се бизнес

...
Гърция, Аржентина и Индия са трите най-бързо подобряващи се бизнес
Коментари Харесай

Две наши съседски държави са на ръба на забележим икономически растеж

Гърция, Аржентина и Индия са трите най-бързо подобряващи се бизнес среди в  на бизнес средата на отдела за проучвания и разбори на Economist Group (EIU). Топ 10 се добавя от Ангола, Катар, Кения, Доминиканската Република, Венецуела, Литва и Сърбия.

Последните ранглисти също по този начин разкриват, че се чака Сингапур, Дания и Съединени американски щати да имат най-хубава бизнес среда през идващите пет години, като Сингапур ще резервира позицията си на върха за 16-та поредна година. Няколко западноевропейски стопански системи, дружно с Канада, Хонконг и Нова Зеландия, съставляват останалите 10 най-хубави места в света за водене на бизнес.

Моделът на Economist Group мери данни от две десетилетия, като сполучливо предвижда кои страни и територии са на ръба на видим стопански напредък и затова кои са удобни дестинации за ориентиране на бъдещи капиталови разноски. Индекса на бизнес средата включва освен количествени прогнози като възходящи пазарни благоприятни условия, само че също по този начин включва сложни за премерване знаци, като евентуални идни промени в политиката, търсене от основни търговски сътрудници и промени в институционалната среда.

Гърция е очевидец на най-значителното усъвършенстване, което демонстрира, че про-бизнес държавното управление на страната е приложило промени, понижило е налозите и е подхванало начинания за повишение на доверието на бизнеса.

Освен това внезапното усъвършенстване на показателя на Аржентина значително отразява промените на свободния пазар, които се чака да вкара президентът Хавиер Милей, като да вземем за пример политики за поощряване на частните предприятия и привличане на задгранични вложения.

Индия е единственият пазар в една страна, който предлага евентуален мащаб, съпоставим с този на Китай. Младежкият демографски профил на Индия дава обещание както мощно търсене, по този начин и добра наличност на работна ръка, а упованията са за бърз стопански напредък сред 2024 година и 2028 година, с повишаване на директните задгранични вложения в индустриалния бранш, защото компаниите се стремят да разнообразят веригите си за доставки надалеч от Китай.
 Топ 5 на продуктите, които търгуваме с Гърция
Топ 5 на продуктите, които търгуваме с Гърция

Южната ни съседка е един от главните ни търговски сътрудници в Европейски Съюз

" Изключително значимо е да разберем по какъв начин се трансформира светът и нашият показател на бизнес средата, основан на исторически данни и експертен разбор, е предопределен да помогне дейно на световните организации да формулират своите бизнес тактики за идващите пет години.

Една страна, на която обръщаме особено внимание в този отчет, е Тайланд. Там политиките в интерес на бизнеса - в това число капиталови тласъци и осъвременена инфраструктура - доведоха до скорошно усъвършенстване на позицията в ранглиста, което предопредели внезапно ускорение на растежа на действителния Брутният вътрешен продукт на глава от популацията през идната година. Това е единствено един образец за това по какъв начин нашият показател е превъзходен водещ знак за капиталовите трендове ", сподели Прианти Рой, управител прогнози в EIU

Индексът на бизнес средата на EIU мери привлекателността на бизнес средата в 82 страни, като преглежда 91 индикатора, разпределени в 11 разнообразни категории. 
 Новата действителност на жилищния пазар в Гърция
Новата действителност на жилищния пазар в Гърция

В огромните градове като Солун и Атина равнищата на благосъстоятелност върху жилища са много ниски
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР