Гърците се зареждат със стоки от България, твърди опозицията в

...
Гърците се зареждат със стоки от България, твърди опозицията в
Коментари Харесай

Гърците се юрнаха по българските магазини, мислят че е по-евтино

Гърците се зареждат със артикули от България, твърди опозицията в Гърция.

Гръцката опозиционна партия " Сириза " упреква държавното управление, че не ползва ограничения против високите цени в южната ни съседка, заради което гърците са принудени да пазарят в България.

В репортажи от Северна Гърция гръцките медии разгласяват мнението на локалните поданици, които всяка седмица пътуват до страната ни главно за извършване на покупки на хранителни артикули, които са на доста по-ниски цени в сравнение с гръцкия пазар. Гърците настояват, че от България си купуват брашно, захар, млечни артикули и даже самун, тъй като цените са най-малко с 30% по-ниски.

От репортажи на гръцки медии излиза наяве, че дори гръцки артикули от известни ограничения са доста по-евтини на пазара у нас.

От Съюза на потребителите в Гърция показват, че никакви ограничения и помощи не могат да покрият разноските за скъпите хранителни артикули. Според тях единствения метод е унищожаване на налозите върху стоките от първа нужда.

Проверка на БТВ обаче с идентични артикули от двете страни на границата сподели, че цените са сходни и даже в България са малко по-високи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР