Гърците продължават да са подозрителни към Европейския съюз 38 години

...
Гърците продължават да са подозрителни към Европейския съюз 38 години
Коментари Харесай

Гърците не вярват на ЕС

Гърците не престават да са подозрителни към Европейския съюз 38 години след присъединението си, само че имат вяра още по-малко на Съединени американски щати, без значение от околните връзки сред държавните управления напоследък. Това демонстрира изследване на публичното мнение на YouGov, написа гръцкият вестник Protothema.

Анкетата е извършена в 14 страни за неправителствената организация „ Европейски съвет за външни връзки “ и демонстрира, че 26% от жителите на Гърция считат, че нито Европейски Съюз, нито тяхното държавно управление съставлява националните ползи в интернационалната търговия съответно – най-високият индикатор измежду всички страни-членки на Съюза. Само чехите имат по-ниски упования, съобщи организация " Фокус ".

Във всички изследвани страни доверието към Европейски Съюз е по-голямо, в сравнение с към Съединени американски щати, като разликата в Гърция е по-малка от тази в другите страни. Гърция също има най-голям % на отменяне, както на Европейски Съюз, по този начин и на Съединени американски щати – 58%. Но тя е една от единствено трите страни (заедно с Австрия и Словакия), където процентът на тези, които считат, че страната им би трябвало да поддържа Русия, е по-голям от тези, които биха подкрепили ръководената от Съединени американски щати коалиция (7 % против 5 процента).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР