Гърците не спират да пътуват до България за стоки и

...
Гърците не спират да пътуват до България за стоки и
Коментари Харесай

Гърци идват на пазар в България заради по-евтини храни и горива

Гърците не стопират да пътуват до България за артикули и горива. Цените на бензина в южната ни съседка надвишиха 2 евро и 50 цента за литър, което е и повода хора от северните елементи на страната да зареждат у нас. Търговци в Петрич и Сандански регистрират растеж на потребителите от южната ни съседка, които идват на пазар за хранителни артикули.

Гърците пазаруващи в България са главно от Серес, Драма, Кавала и по-малките обитаеми места в северната част на страната. Обясняват ни, че идват да купуват хранителни артикули от България, най-много поради цената им.

За храната, да има разлика, по-евтина е тук. Хляб, сирене, всички локални артикули, български са по-евтини от гръцките Повече гърци пазарят тук в този момент, когато има война и цените всеки ден се повишават в Гърция, споделя един от пазаруващите у нас гърци.

Всичко е по-евтино тук. Но желая да кажа нещо, тъй като аз съм биолог. Там е по-скъпо да пазарят, само че е по-хубаво, по качествено, споделя Ираклис Андреадис.

В магазин за хранителни артикули в Сандански продават главно артикули локално произвеждане. Те са и желани от гърците, съгласно притежателя.

Търсят се наши артикули, сирене, кашкавал… Това, за което идват, е поради цената най-много, другото е - ние предлагаме качество. Имаме постоянни клиенти, които го правят оценка. Имаме клиенти, остарели клиенти баби, дядовци, които ни знаят продуктите, които предлагаме, споделя Петър Гроздилов.

Повечето бензиностанции в региона на граничен пункт „ Кулата “, Петрич и Сандански също регистрират повишен брой клиенти от Гърция.

Да, да по на ниска цена е, на половина. Например бензин за литър там е 2.80 евро, тук е 1.80. Едно евро и повече по-малко, споделя Ираклис Андреадис.

Заради нараствания импорт на артикули от България се чака в околните дни на граничен пункт „ Промахон “ да стартира работа непрекъснат екип по надзор на вносните артикули.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР