Гърците на възраст между и 59 години и със здравословно

...
Гърците на възраст между и 59 години и със здравословно
Коментари Харесай

Трета ваксинация и за 50-годишните в Гърция

Гърците на възраст сред и 59 години и със здравословно положение, което ги слага в категория с висок риск, ще могат да си запишат час за бустерна ваксина против COVID-19 в платформата emvolio.gov.gr от тази неделя, оповестява " Катимерини ".

Трябва обаче да са минали шест месеца от завършването на първичната имунизация против COVID-19, означават здравните управляващи.

Мобилните екипи към момента се изпращат в отдалечени елементи на страната, с цел да оферират помощ на поданици, които може да имат проблеми с достигането до болница или медицински център. Следващите области, които да чакат посещаване от Националната организация за публичното здраве ще бъдат Килкис, Пиерия, Ксанти и Флорина в Северна Гърция.
свързани новини2297на 28.06.20213857на 12.06.2021
Много елементи на Северна се борят с преодоляването на пандемията, откогато тя засегна през 2020 година, и също се борят с съмненията против имунизациите, за което свидетелства възходящият брой случаи в пристанищния град Солун, макар че е бил в епицентъра на вълната от предходната есен.

Здравните управляващи пресмятат, че сега има минимум 3000 дейни случая на COVID-19 в град Солун от общо към 20 000 в цялата страна, предава обстановката в южната ни съседка БГНЕС.

Наблюдава се увеличение на инфекциите измежду възрастните хора в региони с ниско покритие на имунизациите. По-голямата част от пациентите с COVID-19 в реанимациите са неимунизирани.
свързани новини3843на 02.02.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР