Гарнизонният военен съд в Одинцово осъди на пет години и

...
Гарнизонният военен съд в Одинцово осъди на пет години и
Коментари Харесай

5,5 години строг затвор. Осъдиха руски доброволец за грубо пререкание с командира - Свят

Гарнизонният боен съд в Одинцово осъди на пет години и шест месеца затвор при непоколебим режим военнослужещия - доброволец Александър Лешков, който през ноември увеличи звук, блъсна с ръце и пусна кръгче цигарен пушек в лицето на полковник от съветската войска по време на кавга в образователния център „ Патриот “.

Случаят се разчу откакто в обществените мрежи се появи запис, изработен по време на боеви обзор във воинската част наоколо до храма на съветската войска в Москва. На забележката на старши офицер за строевата подготовка на мобилизирани доброволецът Лешков споделя:

„ Ние на фронта в маршова стъпка ли ще вървим? За какъв *** тогава го вършим това? Това е вулгаризация. Имитация на стрелби, реплика на образование. Защо стреляме по мислена пехота на съперника, къде са целите, които се подвигат, излизат, за какво тренировките по пукотевица ги вършим на танков полигон? „ По въображаемия съперник – огън! “ И всички – та-та-та-та-та-та. Два пъти на прострелване и един път на образователно контролни стрелби. Вие саботирате указа на главнокомандващия. Вас би трябвало да ви арестуват. Вас и целия щаб. Да се извикат представители на военната прокуратура и на висшото командване и да им се каже какво става тука “.

Вместо с командването обаче прокуратурата се захваща с военнослужещия Лешков. Повдигат му обвиняване и за повишението на звук на офицер, и за езика който употребява и за потребление на физичека мощ.

" Защо не ни дават армейски бронежилетки, а тая китайска чек*я? Обяснете ми! С клас на отбрана в най-хубавия случай 4+ ", пита редникът. В идващия миг пуска цигарено димно кръгче в лицето на офицера, офицерът протяга ръка да го бутне и запаснякът дава отговор с изблъскване в гърдите. Офицерът, подполковник Денис Мазанов, от своя страна го заплашва: „ Глупак, аз съм занаятчия на спорта, такива като тебе просто ги сплесквам “. Три дни след случая, на 16 ноември Лешков беше задържан.

В хода на правосъдното дирене Александър Лешков не се призна за отговорен. В обвинителния акт, импортиран в съда се споделя, че той „ по афектиран метод, с нецензурни думи, изразил към чиновниците на военното отделение, в това число подполковник Мазанов (подполковник Денис Мазанов), недоволството си от организацията на службата, обезпечаване на облекло и противопожарна подготовка.

" Редникът съзнателно пусна пушек от цигара в лицето на офицера, поради което той го отблъсна с ръка, след което редникът удари подполковника с пестник в гърдите ", цитира ТАСС текста на документа.

На Лешков бяха повдигнати обвинявания по два члена от Наказателния кодекс на Руската федерация – за принуждение над висшестоящ военнослужещ по време на готовност и за обиад на шеф. Адвокатът на заасняка Анри Цискаришвили сподели по-рано, че Лешков е фамилен човек, има жена и две деца. Освен всичко друго при оповестяването на мобилизацията мъжът отишъл като доброволец да се запише във военната комисия. Присъдата на Одинцовския боен съд беше призната с отрицание в съветските обществени мрежи.

В края на декември 2022 година Магнитогорския гарнизонен боен съд изпрати в следствения арест мобилизиран старши сержант, който на 23 декември преби до гибел своя пълководец капитан Г., също мобилизиран. Срещу него е повдигнато обвиняване, за което го чакат до 15 години затвор. Сержантът се нахвърлил на командира си на пияна глава до момента в който пътували в купето на щабен вагон на боен ешелон на гара Мисяш в Челябинска област.

Зато живой

Если конечно не заберут в ЧВК Вагнер

Мобилизованного приговорили к 5,5 годам колонии строгого режима за избиение офицера — ТАСС

В ноябре появилось видео, на котором Александр Лешков во время строевого смотра в нецензурной форме пожаловался на качество
— Алексей Кириленко (@Kirilenko_a)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР