Гърмят ви главите - така реагира кметът на Пловдив Иван

...
Гърмят ви главите - така реагира кметът на Пловдив Иван
Коментари Харесай

Кметът: Не тръбите, главите ви гърмят

" Гърмят ви главите " - по този начин реагира кметът на Пловдив Иван Тотев на обявата на " Марица ", в която разказахме по какъв начин на ул. " Георги Мамарчев " от една страна наливат асфалт, а от друга се пукат старите водопроводни тръби. В квартала сред бул. " Кн. Мария Луиза " и " Марица юг " се правят поправки с европейски пари, само че без да се подменят ВиК оборудванията. Живеещите на ул. " Георги Мамарчев " са възмутени, че Общината не е съгласувала плана с ВиК ЕООД, по тази причина гръмналите тръби ще бъдат сменени спешно единствено на една част от улицата. Другата към този момент е запечатана с асфалт. От общо 37 улици в квартала единствено на седем ще се инсталира нов тръбопровод. От квартала във ВиК ЕООД преди няколко дни беше импортирана подписка с гледище за замяна на изгнилите тръби.

" Работим доста добре с ВиК и сменяме тръбите там, където те би трябвало да бъдат сменяни. В квартала сред бул. " Кн. Мария Луиза " и " Марица юг " всяка улица е гледана. Където има увещание от ВиК, че в околните 5-7 години няма да се постанова промяна на тръбопровод, не го сменяме, само че на всички места, където вършим ремонт и тръбите са остарели, обновяваме цялата подземна инфраструктура, да вземем за пример - на Понеделник пазара. Не бива да се гледа егоистично - да се желае на една улица нов тръбопровод, а на други 15 да няма ", укори кметът.

Но защото за разлика от старите ВиК тръби към момента сме наред с главите, ще напомним на кмета единствено един образец. На бул. " Цар Борис III Обединител " сред хотел " Тримонциум " и Сточна гара всяка година, откогато през 2012 година пътят беше асфалтиран, гърми магистралният тръбопровод.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР