Гари Уилсън спечели най-дългия фрейм в историята на Световното първенство

...
Гари Уилсън спечели най-дългия фрейм в историята на Световното първенство
Коментари Харесай

Крусибъл видя най-дългия фрейм в историята на Световното по снукър

Гари Уилсън завоюва най-дългия фрейм в историята на Световното състезание по снукър в “Крусибъл”, с което и победи с 10:9 международния номер 14 Люка Бресел и се класира на осминафиналите. Той е първият квалификант този сезон, който отстрани подложен играч, а решителната 19-а партия продължи цели 79 минути и 31 секунди и сложи връх по дълготрайност.

79 minutes 31 seconds.

What a way for @Gary_Wilson11 to win his first World Championship match. #ilovesnooker pic.twitter.com/Yq2F4iMvID
— World Snooker (@WorldSnooker) April 21, 2019
Въпросният финален фрейм беше рестартиран след интервал на некадърност и от двамата да създадат нещо значително с топките по масата. Впоследствие пък играчите се впуснаха в тактически двубой, който остава в историята на “Крусибъл”. Уилсън в последна сметка направи крос-дабъл по последната алена и това му даде късмет да разчисти с брейк от 31, с цел да се поздрави с необикновено трагичния триумф.

24-годишният Бресел още веднъж не можа да запише победа в “театъра на мечтите” и в четирите си участия има четири провали. Уилсън пък за първи път в кариерата си прескача първия кръг на Световното, като единственият му предходен дуел през 2017-а приключи със загуба 7:10 от Рони О’Съливан.

Наградата на Уилсън ще бъде конфликт с Марк Селби или Ксинтон Жао.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР