Гари Линекер ще се завърне в предаването Мач на деня“

...
Гари Линекер ще се завърне в предаването Мач на деня“
Коментари Харесай

BBC връща Гари Линекер в „Мач на деня“ и ревизира правилата си за социалните мрежи

Гари Линекер ще се завърне в предаването „ Мач на деня “ в събота, откакто беше свален от ефир поради сериозни постове против държавното управление на Англия в Twitter.

BBC сервира извинения за случилото се и разгласи, че ще ревизира разпоредбите си за потребление на обществените мрежи, заяви Sky News. Телевизията цитира свои източници, съгласно които самият Линекер също е получил извинения от управата на BBC.

Той написа в Twitter: „ След няколко сюрреалистични дни се веселя, че успяхме да се оправим с това. Искам да благодаря на всички вас за невероятната поддръжка, изключително на сътрудниците ми от BBC Sport, за забележителната демонстрация на взаимност. Футболът е отборна игра, само че тяхната поддръжка беше голяма “.

Междувременно генералният шеф на BBC Тим Дейви съобщи: „ Това беше сложен интервал за чиновниците, сътрудниците, водещите и, най-важното, за нашата публика. Извинявам се за това. “

Той изясни случилото се със „ сиви зони “ в правилника на медията за потребление на обществените мрежи, написан през 2020 година

„ Безпристрастността е значима за BBC. Тя е значима и за обществеността. BBC има ангажимент за безпристрастност в своята Харта и ангажимент за независимост на изложение “, сподели още Дейви.

Той даде обещание обзор на разпоредбите от самостоятелни специалисти и следваща проверка.

„ Гари е скъпа част от BBC и чакам с неспокойствие той да показа нашето предаване през идния уикенд “, приключи Тим Дейви.

След свалянето на Гари Линекер от ефир последваха няколко безредни дни, в които футболните излъчвания в малкия екран бяха понижени, тъй като огромна част от екипа отхвърлиха да работят в символ на митинг против отстраняването на коментатора и футболна легенда от шоуто.

Линекер беше подложен на критика от политици от Консервативната партия, откакто съпостави езика, употребен в новата държавна политика за даване на леговище, с Германия от 30-те години на предишния век. Повод за това бе новият законопроект, който планува незаконните мигранти да нямат право на леговище и да бъдат депортирани назад в страните си.

В петък BBC разгласи, че водещият ще се отдръпна от предаването и провокира бурна реакция на отвращение и протест измежду сътрудниците му. В резултат „ Мач на деня “ в събота продължи едвам 20 минути.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР