Гари Кон, който напусна работа от Goldman Sachs през 2017

...
Гари Кон, който напусна работа от Goldman Sachs през 2017
Коментари Харесай

IBM назначи бивш съветник на Тръмп за зам.-председател

Гари Кон, който напусна работа от Goldman Sachs през 2017 година, с цел да се причисли към администрацията на Доналд Тръмп, е новият зам.-председател на IBM.

В своя обява в обществената мрежа Twitter Кон разказа новото си работно място като „ една от най-важните компании в света, предоставяща технология, която оказва помощ на организациите да са гъвкави и устойчиви в непредсказуеми времена “, съобщи CNN.

Преди да влезе в политиката като основен стопански консултант на президента на Съединени американски щати, бизнес водачът бе спряган за правоприемник на основния изпълнителен шеф на Goldman Sachs, Лойд Бленкфейн. През 2018 година Кон реши да се отдръпна от администрацията на Тръмп след разминаване във възгледите с президента по въпроса за използването на повече налози на вноса на стомана и алуминий.

Година по-късно в изявление за CNN изясни, че е „ обезпокоен “, че в Белия дом няма кой да се изправи против Тръмп, с цел да му каже „ това, което не желае да чуе “.

Кон ще подкрепя основния изпълнителен шеф на IBM, Арвинд Кришна с „ необятен набор от бизнес начинания и външна ангажираност в области като бизнес развиване, обслужване на клиенти, социална отбрана и ръководство на връзките с клиенти “.

Кришна пое управителния пост след отдръпването на Джини Ромети през 2019 година, а малко по-късно IBM разгласи проектите си да раздели интервенциите си в две обществени компании с друг фокус – за хибридни облачни платформи и изкуствен интелект, както и за разработка на инфраструктурни услуги.

Към момента Кон е съпредседател на Cohn Robbins Holding, която сътвори дружно с вложителя Клиф Робинс. Компанията влага в придобивания на компании за киберсигурност, блокчейн инфраструктура, медицински и регулаторни технологии, написа Bloomberg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР