Гаргарата със солена вода може да намали броя на настанявани

...
Гаргарата със солена вода може да намали броя на настанявани
Коментари Харесай

Гаргара със солена вода тушира ковид

Гаргарата със солена вода може да понижи броя на настанявани в болница пациенти, инфектирани с КОВИД-19, сочат данни от ново изследване, представено от електронното издание " Юрикалърт ". 

Резултатите от проучването бяха показани по време на годишната научна среща на американския Колеж по алергии, астма и имунология, извършен в Анахайм, щата Калифорния.

КОВИД-19 и последствията от него за здравето навлизат в четвъртата година, болните могат да търсят средства за възстановяване на респираторните признаци, с цел да не се постанова настаняване в лечебно заведение. Според новото изследване ниска и висока доза физиологичен разтвор наподобява е обвързван с по-малък брой хоспитализации спрямо контролни проучвания при инфекции със SARS-CoV-2 -вирусът, причиняващ КОВИД-19. Това е открил теоретичен екип с началник Себастиан Еспиноса. 

Той описа, че сред 2020 година и 2022 година хора на възраст сред 18 и 65 години, с позитивен PCR тест за КОВИД-19, са определени на инцидентен принцип да се подложат на терапия с ниски или високи дози физиологичен разтвор в продължение на 14 дни.  " Ниско и високодозовите солени разтвори се състоят надлежно от 2,13 грама и 6 грама сол в малко над 200 мл топла вода. Гаргарата и промивката на носа се правеха по четири пъти  дневно ", изясни Еспиноса.

Първичните резултати от изследването включват периодичност и дълготрайност на признаците, свързани с инфекцията с SARS-CoV-2; вторичните са свързани с постъпване в болница, нужда от механична вентилация или гибел. В изследването не са взели присъединяване страдащи от хронична хипертония или участници в различен тип проучване. Доброволците, получили и ниски и високи дози физиологичен разтвор, както и тези от референтната група, са имали сходно равнище на имунизация.

В проучването се включват 55 души, като половината получат ниска доза от соления разтвор, а останалите - висока. Не са открити обилни разлики в първичните или вторичните резултати сред тези две групи. По време на изследването са следени и други 9398 лица с позитивен резултат за SARS-CoV-2 зараза, които са употребявани като контролната група.

Данните демонстрират, че броят на хоспитализациите при подложените на терапия с ниско (18,5%) и високодозов (21,4%) физиологичен разтвор е доста по-нисък, в сравнение с при референтната група (58,8%.) Не са регистрирани други обилни разлики в останалите резултати на участниците.

" Нашата цел беше да проучим промивките на носа и гаргарата с физиологичен разтвор за вероятно възстановяване на респираторните признаци, свързани с коронавирусна зараза ", изясни лекар Джими Еспиноса, съавтор на изследването. " Установихме, че и двете концентрации на физиологичен разтвор наподобява са свързани с по-ниски равнища на хоспитализация спрямо контролните групи при инфектирани със SARS-CoV-2. Надяваме се, че ще бъдат направени още изследвания за по-нататъшно проучване на тази връзка ", означават американските учени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР