Гарет Саутгейт потвърди на пресконференцията днес, че играчите му ще

...
Гарет Саутгейт потвърди на пресконференцията днес, че играчите му ще
Коментари Харесай

Саутгейт: Футболистите ще коленичат преди мача

Гарет Саутгейт удостовери на конференцията през днешния ден, че играчите му ще коленичат преди първия си мач на Световното състезание против Иран на следващия ден, с цел да покажат взаимност с битката против дискриминирането.

Отборите от британската Висша лига възприеха този почин от известно време като част от поддръжката за придвижването Черните животи имат значение, активизирало се след гибелта на Джордж Флойд в Съединени американски щати преди две години. През този сезон от Висшата лига взеха решение да го отстранен като постоянен обред, само че прибавиха, че въпреки всичко ще се върнат към него за специфични мотиви.

Всички мачове в най-високото равнище на британския футбол сред 8-и и 16-и октомври минаха с коленичещи играчи преди началото като част от акцията Няма място за расизъм, а също по този начин е доказано и за дуелите, които се организират на 26-и декември или именуван в Англия Boxing Day. Също по този начин ритуалът остава годен и за финалните мачове в шампионата за Купата на Англия и за Купата на Лигата.

Селекционерът удостовери за реализирано съглашение при футболистите по този въпрос.

" Обсъдихме да слагаме коляно на тревата преди срещите и взехме решение, че би трябвало да го вършим, сподели треньорът пред публицистите през днешния ден. Това е нещо, което сме защитавали като тим във времето обратно. Разбираме, че във Висшата лига тимовете взеха решение да го вършат единствено при най-големите събития. А ние мислим, че това е най-голямото ".

" Мислим, че това е мощно обръщение и то ще обиколи света, ще възпламени младежите ", стимулира се Саутгейт.

Треньорът и капитанът на Англия Хари Кейн също потвърдиха уговорката си последният да носи лентата One Love през целия шампионат. Англия беше един от осемте тима, които дадоха обещание поддръжката си за самодейността, предопределена да предизвиква разнообразието и възприемането му в Катар, където еднополовите връзки са противозаконни и се криминализират.

След това треньорът се наложи да отдели малко време и за чисто футболните въпроси, като изясни по какъв начин Джеймс Мадисън и Кайл Уокър ще пропуснат първия мач против Иран.

" За Кайл Уокър е малко рано да се чака влизането му в игра, само че възобновяване му върви добре. Мадисън не е упражнявал на катарска земя откогато сме пристигнали, тъй че е изцяло разумно по какъв начин той няма да вземе присъединяване ", сподели още мениджърът на Трите лъва, какъвто е прякорът на британския народен тим.

" Наша задача е да дадем едно незабравимо Световно състезание на нашите последователи. Вече сме ги водили в огромни прочувствени пътувания. Нашата страна също минава през сложен интервал, въпреки да не е чак в такава степен, каквито проблеми изпитват други страни. Но ние сме в икономическа криза и животът е сложен за доста от нашите хора, тъй че желаеме те да се насладят на футбола си и да имат страст с нашия тим, която носи същинско благополучие ", разкри още той от мотивацията на тима.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР