Гарет Бейл не е от футболистите, които обичат да дават

...
Гарет Бейл не е от футболистите, които обичат да дават
Коментари Харесай

Гарет Бейл: Тренирах по 12 часа на ден, за да съм на пейката за финала в Кардиф!

Гарет Бейл не е от футболистите, които обичат да дават изявленията, даже в противен случай. Уелсецът заобикаля камерите и микрофоните, по тази причина си коства да публикуваме едно от редките му изявленията, обещано особено за " Марка ".

Как се чувствате в предсезонната подготовка след проблемите с физиката си предходната година?

- Ясно е, че подготовката ще е тежка, само че поставяме интензивен труд, с цел да влезем във форма и да сме подготвени допустимо най-бързо за идващия сезон.

Как е глезенът Ви?

- Добре. Естествено, по време на ваканцията не съм го натоварвал доста, с цел да се възстановя изцяло. Миналия сезон ми бе мъчно да вляза във форма от болката. Сега мога да направя подготовката във върхово физическо положение. Миналия сезон се ядосвах, тъй като човек постоянно желае да се върне да оказва помощ на своя тим и да дава най-хубавото от себе си. Може би трябваше да се възвръщам повече време и да не се насилям и да съкратявам периоди, само че в този момент болката я няма. Чувствам мощ в глезена и съм подготвен.

Хвърляйки взор обратно, това бе най-трудният сезон във Вашата кариера. Или най-малко в Реал...

- До януари всички ми вървеше добре. Но малшанс - не съумях да избегна тези травми във футбола. Беше ми доста тежко, само че най-важното е, че спечелихме титли, и то какви!

Връщахте ли се към чувствата си от финала на Шампионската лига в Кардиф? Пейката, влизането на промяна, повдигането на купата... не бе леко...

- Честно казано, шест седмици преди финала започнах здрава работа, с цел да вляза във форма, а това да мога да съм на пейката е най-голямата премия, тъй като без този труд нямаше да съм там. По 12 часа дневно се мъчех, с цел да съм разполагаем във финала и да мога да се насладя на тези минути на терена в Кардиф. Да подвигна трофея пред фамилията и приятелите ми бе необикновено възприятие.

Ще забележим ли тогава най-хубавия или най-малко най-постоянния Бейл този сезон?

- Разбира се, че ще опитам да направя най-хубавия си сезон, в случай че травмите ме пожалят. Първо би трябвало да натрупам мощ, с цел да ги избегна.

Каква е истината към слуховете, че сте мислил за овакантяване на Мадрид?

- Не, всичко се усложни от травмата ми, само че до такава степен. Все още мога да играя футбол доста добре и отново ще дам най-хубавото от себе си, когато съм в оптимална форма. Подписах дълъг контракт с Мадрид и съм благополучен в този клуб. Планът ми е да въвеждам голове тук и съм сигурен, че ще създадем популярен сезон.

 Задава се огромен трансфер - Гарет Бейл пред портите на
Задава се огромен трансфер - Гарет Бейл пред портите на " Олд Трафорд "

Поставил е изискване на Юнайтед

Но не е ли истина, че Манчестър Юнайтед Ви изиска?

- Истината е, че не чета изобщо такива неща. Логично е като английски футболист непрекъснато да ме свързват със завръщане вкъщи. Нищо ново. Щастлив съм в Мадрид. Да, ползата си е интерес, но в случай че няма нищо съответно като оферта, няма какво толкоз да обсъждаме.

Усещате ли поддръжката на Зинедин Зидан? Говорихте ли с него?

- От малко дни сме тук. Имаме още доста време от подготовката, с цел да поговорим с него. Да се подготвим добре, пък ще забележим.

Очаквахте ли Зидан толкоз бързо да победи?

- Може би е имало хора, които не са го вярвали, само че той имаше поддръжката на тима, постави огромен труд, всички работихме за общото богатство и когато съчетаете всичко това с съществуване на надарени хора, идват множеството титли. Ще продължим по същия път и нека спечелим още доста купи!

Вярвате ли, че могат да се завоюват и шестте вероятни?

- Очевидно това е доста мъчно. Трудно е да се завоюва една, камо ли шест, но точно затова сме тук. Ще скочим за всички, това е проектът, и имаме вяра в качествата си да успеем да го реализираме. Със сигурност обаче ще ни би трябвало и шанс за това.

Кой е най-лошият зложелател на Бейл този сезон по пътя му към триумфа?

- Имам самочувствие и към този момент ви споделих, че ми би трябвало единствено да избегна тежките травми, с цел да съм мощен. В летните подготовки постоянно има мънички проблеми с контузии. Най-важното е да се съсредоточа напълно върху играта и тогава ще дам най-хубавото от себе си.

Съзнавате ли това, че е все по-трудно да си спечелите титулярно място в Мадрид?

- Може и да е по този начин, само че по тази причина съм тук и по тази причина играя в най-хубавия тим в света - с цел да спечелвам оптимален брой купи. Всички в отбора желаеме да играем и всички се борим крепко за мястото си, но триумфът не е плод на 11 футболисти. Зидан желае да върти състава и ще има благоприятни условия за всички. Според мен най-важното е да имаме съзнанието, че печелим дружно. В предходните сезон печелехме или купата, или Шампионската лига, а в последния - и двете надпревари, с помощта на ротациите. Те ни осигуриха много прохлада, тъй като всеки от нас имаше нужното му време да се възвърне след мач.Този способ е добър. В днешния футбол всички би трябвало да дават своя принос.

Вярвате ли в действителност, че Роналдо желае да си тръгне?

- Не съм чел нищо по въпроса и нямам никаква визия какво ще стане. Вижте, та аз въпреки всичко едвам през вчерашния ден разбрах, че Ромело Лукаку е подписал с Манчестър Юнайтед!... Наистина нямам концепция.

Вие обаче ще останете, нали?

- Разбира се - спечелихме купи, играхме добре, няма за какво да променяме каквото и да било.

Този състав ли е най-силният, в който сте играл до момента?

- Ако даден наш футболист не може да играе, влиза различен и играе също толкоз добре като изчезналия. Имаме доста способни играчи на пейката си. Да, този състав е доста мощен, а това е значимо за положителното показване в границите на целия сезон.

И Вие ли се изненадахте от напредъка на Асенсио?

- Не. Той се оправя чудесно и в мачовете, и в тренировките, имаше блестящи моменти предишния сезон и е доста добър футболист. Надявам се и тази година да продължи по същия път. Напълно обикновено е в Мадрид да има положителни футболисти.

Как Ви се коства Килиан Мбапе?

- Истината е, че не съм го гледал доста. Не виждам доста футбол, само че зная, че е добър състезател, и в случай че пристигна, ще е поради превъзходното му показване предишния сезон и се надявам да ни помогне.

Продължавате ли да вярвате, че можете да се класирате на международното състезание с Уелс?

- Определено! Остават ни четири мача и сме на 4 точки от първото място в групата. Все още сме в битката и до момента в който има късмет, ще се борим до последно, колкото и да е мъчно. Прицелили сме се в тимовете над нас в класирането, само че ще ни би трябвало и шанс.

Кои ще са противниците на Мадрид по пътя към славата?

- Обичайните обвинени - няколко британски тима, Байерн, Барселона, Ювентус, ПСЖ. Винаги нещата си наподобяват, само че с цел да стигнеш до финала, би трябвало да биеш който и да ти се падне на пътя.

Смятате ли за обективни рецензиите към трио Военновъздушни сили? Какво ще кажете на тези, които са на мнение, че тимът играе по-добре без Военновъздушни сили?

- Мнения. Всеки има своето право на тях.

Мадрид завоюва титли и с Военновъздушни сили...

- Фактите приказват сами по себе си. Всеки може да си приказва, само че най-после решенията взема треньорът.

Вие уютно ли се чувствате на терена до Кристиано и Бензема?

- Да. Доста време играем дружно, разбираме се на терена и спечелихме много купи дружно. Треньорът взема решение кой да играе, а ние ще дадем допустимо най-хубавото от себе си.

 Гарет Бейл: Да напусна Реал? Никога не съм си помислял такова нещо!
Гарет Бейл: Да напусна Реал? Никога не съм си помислял такова нещо!

" Знам, че ще ми е мъчно да се върна в титулярния състав ", съобщи уелсецът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР