Гарет Бейл е едва на 23-о място по приходи в

...
Гарет Бейл е едва на 23-о място по приходи в
Коментари Харесай

Бейл едва на 23-о място по приходи в МЛС

Гарет Бейл е едвам на 23-о място по доходи в Мейджър Лийг Сокър след прехвърлянето си в американския ФК Лос Анджелис, оповестява “Сън ”. През лятото уелсецът мина от Реал Мадрид в американския ФК Лос Анджелис със свободен трансфер.

Но откакто получаваше 550 000 паунда на седмица на " Бернабеу ", 33-годишният състезател получи съществено орязване в заплащането, когато се реалокира в Щатите. Въпреки че е едно от най-големите имена в лигата, някогашната звезда на Тотнъм е едвам на 23-то място по доходи в цялото състезание. 

Според данните, оповестени от асоциацията на играчите в МЛС, Бейл прибира малко над 2 млн. паунда годишно като " обезпечена отплата " за сезона. Според информацията това включва всички такси при сключване на контракт и обезпечен бонус, като възлиза на едвам 38 400 паунда на седмица. 

Приходите на Бейл са по-малки от тези на звездата на Торонто Лоренцо Инсиние, който получава 12,4 млн. паунда на сезон. Инсиние се причисли към Торонто от Наполи през лятото и е най-високоплатеният състезател в МЛС. Бившият състезател на Ливърпул Джердан Шакири е на второ място със 7,2 млн. паунда на сезон, което е с съвсем 5 млн. паунда по-малко от Инсиние, само че близо четири пъти повече от това, което печели Бейл. Култовият някогашен футболист на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес-Чичарито е третият най-добре печелещ в МЛС с 6,6 млн. паунда на сезон. Сред другите най-известни имена в топ 10 по заплати е и някогашният състезател на Челси Гонсало Игуаин, който завоюва 5 млн. паунда в последния си сезон с Интер Маями, преди да се отдръпна от футбола в понеделник. 

Бившият нападател на Ливърпул Кристиан Бентеке (3,6 млн. лири) и някогашният полузащитник на Тотнъм Виктор Уаняма (2,7 млн. лири) даже не попадат в топ 10. Но и двамата към момента печелят повече от Бейл, чиято заплата е доста по-малка спрямо други футболисти в лигата. Изявите на Бейл за ФК Лос Анджелис фактически не подхождат на претенциите за високо възнаграждение. Капитанът на Уелс е почнал единствено два мача в Мейджър Лийг Сокър, откогато се причисли към клуба. След летящия старт, в който вкара два пъти в първите си четири мача, Бейл не съумя да се разпише в идващите си срещи за тима. Все още обаче има време това да се промени, защото в ранните часове на петък Бейл ще играе в плейофите на МЛС против градските противници от Лос Анджелис Галакси.

Снимки: Imago

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР