Гардът на Мемфис Гризлис Джа Морант бе диагностициран с изкълчване

...
Гардът на Мемфис Гризлис Джа Морант бе диагностициран с изкълчване
Коментари Харесай

Морант може да пропусне няколко седмици заради контузия

Гардът на Мемфис Гризлис Джа Морант бе диагностициран с изкълчване на левия гален от първа степен и евентуално ще пропусне идващите няколко седмици от сезона в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

Морант получи травмата в петък при успеха над Оклахома Сити Тъндър, за която се регистрира с 19 точки и 11 асистенции за 32 минути игра. Преди малко повече от седмица Морант още веднъж обърна глезена си, като в този момент направеният ядрено-магнитен резонанс е посочил напълно леко скъсване на меките тъкани.

23-годишният гард записа първото си присъединяване в " Мача на звездите " през предишния сезон. От началото на този той има впечатляващите индикатори от 28,6 точки, 7,1 асистенции и 6,2 битки приблизително на мач.

Отсъствието на Морант може да се окаже сериозен проблем за отбора на Мемфис, който сега е и без другия си титулярен гард. Дезмънд Бейн, който има по 24,7 точки на мач, е с контузия на огромния пръст на десния крайник и ще би трябвало да почива сред две и три седмици.

Мемфис заема второ място в класирането на Западната конференция на НБА с 10 победи и шест загуби.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР