Гардът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън спечели приза за "Най-добър

...
Гардът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън спечели приза за "Най-добър
Коментари Харесай

Джеймс Хардън е Най-добър играч в НБА

Гардът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън завоюва наградата за "Най-добър състезател " в Националната баскетболна асоциация през постоянния сезон, който му бе връчен по време на Вторите годишни награди на лигата, които се организираха в Санта Моника, Калифорния.

28-годишният Хардън, който на два пъти (през сезон 2014/15 и сезон 2016/17) завършваше като първи подгласник за най-ценното самостоятелно отличие в НБА, в този момент изпревари водача на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс и звездата на Ню Орлиънс Пеликанс Антъни Дейвис. Хардън изведе Хюстън до рекордните в историята на клуба 65 победи и бе първи измежду реализаторите в цялата лига със приблизително 30,4 точки на мач, като в четири случая мина границата от 50 пункта. Това му донесе и безапелационното първо място в гласуването с 86 първи вота от вероятни 101.

За "Най-добър новобранец " бе определен 210-сантиметровият гард на Филаделфия Бен Симънс. Австралиецът имаше прелестна дебютна акция, като стана едвам вторият баскетболист в цялата история на лигата с най-малко 15 точки, най-малко 8 битки и най-малко 8 асистенции приблизително на мач след легендата Оскар Робъртсън. Симънс изпревари в гласуването гарда на Юта Джаз Донован Мичъл и крилото на Бостън Селтикс Джейсън Тейтъм.

Виктор Оладипо от Индиана Пейсърс бе избран за "Най-усъвършенстван състезател ", откакто в първия си сезон при пешеходците реализира по 23,1 точки, 5,3 битки и 4,3 асистенции приблизително на мач.
Френският център на Юта Джаз Руди Гобер пък взе премията за "Най-добър бранител ", като изпревари центъра на Филаделфия Джоел Ембийд и центъра на Ню Орлиънс Антъни Дейвис. Гобер приключи четвърти по сбор чадъри през сезона, въпреки да пропусна цели 26 дуела поради контузия в коляното.

Лу Уилямс от Лос Анджелис Клипърс завоюва за повторно в кариерата си премията за "Шести състезател ", реализирайки през сезона по 22,6 точки на мач от пейката.

За "Треньор на годината " бе избран Дуейн Кейси за работата си в Торонто. Кейси изведе канадския отбор до рекордните в историята на клуба 59 победи, само че бе уволнен, откакто отборът отстъпи пред Кливланд във втория кръг на плейофите.

Сред другите отличени на церемонията в Санта Моника бяха Джамал Крауфорд от Минесота, получил оценката "Туайман-Стоукс " за "Най-добър съотборник ", Оскар Робъртсън за "Цялостен принос ", Амир Джонсън от Филаделфия за "Трудолюбие ", Дарил Мъри от Хюстън за "Изпълнителен шеф ", Кевин Дюрант от Голдън Стейт за "Принос към обществото " и легендата Дикембе Мутомбо, който получи премията "Сагър Стронг " за пионерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР