Гардът на Балкан (Ботевград) Александър Гавалюгов ще продължи кариерата си

...
Гардът на Балкан (Ботевград) Александър Гавалюгов ще продължи кариерата си
Коментари Харесай

Гард на Балкан Ботевград ще получава пълна стипендия от НБА

Гардът на Балкан (Ботевград) Александър Гавалюгов ще продължи кариерата си в Австралия. Талантът е получил цялостна стипендия от Академията на НБА, която се намира там, оповестява dir.bg.
Асоциацията има сходни центрове и в Африка и Индия, а Гавалюгов ще бъде първият българин, получил сходна опция. Това е втора чудесна вест за родния баскетбол в последните дни, откакто Александър Везенков подписва със Сакраменто и ще играе в НБА от есента.
През предишния сезон 17-годишният гард изигра общо 54 мача за другите тимове на Балкан, започвайки от мъжкия, който стана първенец на България, преминавайки през дубъла, играещ в ББЛ и завършвайки с юношите до 17 и 19 години.
Най-силното му показване бе с Балкан-2 в ББЛ - 22.0 точки, 6.2 асистенции и 5.6 битки в 21 дуела. През сезона той взе присъединяване и в влиятелния шампионат на Евролигата Adidas Next Generation, където попадна в сборния тим на Европа и впечатли с представянето си в Задар, след което бе извикан и на финалите, провели се в Каунас.
" След престоя си в Австралия, Академията предложи на надарения баскетболист цялостна стипендия. NBA Global Academy e един от елитните баскетболни подготвителни центрове, ситуирани в столицата на Австралия - Канбера. Академията е в партньорство с Basketball Australia Centre Excellence в Австралия и служи като център нае NBA за най-хубавите евентуални момчета и девойки отвън Съединени американски щати, които упражняват под наблюдението на наети от NBA треньори ", написаха от Балкан на формалния си уеб страница.
Миналото лято Гавалюгов бе един от най-хубавите игари на Европейското състезание за юноши Дивизия " Б " в София, като попадна в идеалната петица на шампионата.
Българинът ще бъде едвам третият европеец в Академията, където доминират австралийски и новозеландски играчи. Има още англичанин, италианец с бразилски паспорт, японец, венецуелец и катарец.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР