Гърбицата на врата може да се лекува с народни средства

...
Гърбицата на врата може да се лекува с народни средства
Коментари Харесай

Лечение на гърбицата на врата в домашни условия

Гърбицата на врата може да се лекува с национални средства

Това заболяване се развива много постепенно, изостряйки обстановката с всяка година. То предизвиква освен дискомфорт и болежка, само че и загрозява външния тип.

Първият признак на болестта е болежка в региона на врата и раменете, която се усилва при физическо натоварване. Има няколко метода да се отървете от този проблем. Най-често хората, водещи затънал и неактивен метод на живот, са податливи на това заболяване. За да предотвратите развиването на заболяването би трябвало да сте в добра физическа форма.

Видът на лекуването зависи на първо място от тежестта на болестта. В самото начало на развиването, главният способ е физиотерапията, която включва електротерапия, ултразвук, термично лекуване и така нататък По-нататъшното лекуване може да включва фармацевтична терапия за болежка, лекуване с инжекции и гимнастика.

Хирургичното лекуване постоянно е последната опция. Подвижността на ръката може да бъде нарушена и в доста тежки случаи се развива нарушаване на подвижността на пръстите. Нарушава се мозъчното кръвообращение, което в някои случаи предизвиква инсулт.

Първите признаци на нарушено кръвоснабдяване на мозъка са постоянно главоболие заран, мъчителни чувства в региона на врата, зрително увреждане, гадене, пулсиращо главоболие и други

Ако не лекувате гърбицата на врата, заболяването ще стартира да прогресира и ще се трансформира в хронична. Мозъкът непрекъснато ще страда от дефицит на О2, може да се развие вегетативно-съдова дистония и хипертония. Постоянният дефицит на О2 води до утежняване на паметта, развиване на дебилност.

Ако откриете първите признаци на болестта, неотложно се консултирайте с доктор. Ако е належащо, той ще предпише подобаващото лекуване, което ще предотврати развиването на заболяването.

Има няколко ефикасни национални предписания, които могат да оказват помощ за унищожаване на гърбицата.

Компрес със сол и мед
Смесете 1 с. л. мед с 1 с. л. сол. Поставете приготвената каша върху превръзка или марля, поставете я на болното място. За да се загрее добре региона на шията, увийте с вълнен шал. Процедурата би трябвало да се повтаря, до момента в който се появят забележими резултати.

Отвара от фасул
В 1 литър вода сварете 5 с. л. фасул. Увийте тенджерата в топло одеяло и оставете за една нощ. На идната заран прецедете и приемайте по 400 мл дневно, до момента в който положението се усъвършенства.

Аспиринова смес
Натрошете 10 таблетки аспирин и ги залейте с 250 мл водка. Поставете продукта на мрачно място за 2 дни. Ще получите много мътна примес, защото таблетките няма да се разтворят изцяло. Масажирайте мъчителното място или направете компрес.

Тинктура от дафинови листа
Залейте с 500 мл алкохол примес от 2 с. л. кора от върба и 2 с. л. кора от люляк и 1 с. л. дафинов лист. Добавете 50 мл камфоров алкохол и поставете на мрачно за 3 седмици. Разклащайте продукта всеки ден. Прецедете готовия състав и всекидневно разтривайте региона на врата.

Вижте още: Копривата лекува

Лек с ориз
Изплакнете щедро ориза, залейте го с топла вода и го поставете на мрачно и студено място за една нощ. Прецедете водата на идната заран. Сварете 1 супена лъжица ориз в чиста вода без сол в продължение на 4 минути. Яжте приготвената каша на гладно. Залейте останалия ориз още веднъж с вода и повторете процедурата на идната заран. Тибетските монаси вярвали, че тази зърнена просвета всмуква непотребната сол, като по този метод я отстранява от тялото.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР