Гарбинье Мугуруса имаше колебливо начало на клей сезона си и

...
Гарбинье Мугуруса имаше колебливо начало на клей сезона си и
Коментари Харесай

Втората изненада не закъсня: Бивша шампионка от Ролан Гарос отпадна още на старта!

Гарбинье Мугуруса имаше нерешително начало на клей сезона си и бе записала единствено две победи преди идването си в Париж за Откритото състезание на Франция. Въпреки това, като някогашна шампионка, испанката бе считана за любимка в дуела си против опитната Кая Канепи, само че естонката съумя да сътвори втората изненада за деня в схемата при дамите. Бившата шампионка от Ролан Гарос при девойките навакса закъснение от сет и пробив, с цел да отстрани десетата в схемата още в първия ден от конкуренцията - 2:6 6:3 6:4.

Срещата не започва по никакъв начин добре за Мугуруса, която трябваше да се оправя с цели пет шанса за пробив в откриващото си подаване. Постепенно обаче испанката се отърси от слабото начало, и стартира да диктува темпото на корта. Тя надви още във второто подаване на естонката, спечелвайки осем следващи точки, с цел да се откъсне с 3:1 гейма. Мугуруса продължи да демонстрира нападателна игра от ретур и бе покрай това да се снабди с още по-голям задатък, само че мрежата я лиши от тази опция. Все отново Канепи също даде прочут отпор, като в шестия гейм изправи Мугуруса пред нова сложна обстановка, само че фаворитката в срещата се оправи безупречно. Последва нов мощен гейм за шампионката от 2016-та и тя си обезпечи привилегията да сервира за първата част, а доста скоро се отдръпна на стола за отмора с задатък, откакто приключи чудесно извършения сет с неспасяем смач по диагонала.

In the clash between perennial Grand Slam dark horse Kaia Kanepi and perennial befuddlement Garbine Muguruza, it`s decidedly advantage Muguruza after a 6-2 first set.

She`s playing some great tennis and yet it all constantly feels like it`s hanging by the thinnest of threads.
— The Tennis Podcast (@TennisPodcast)
В началото на втория сет двете продължиха да се намират на противоположни полюси. С по-добрата си игра Мугуруса предизвикваше неточност след неточност от ракетата на Канепи, до момента в който естонката също допринасяше за това съперничката ѝ да има преднина в резултата с редица неточни отигравания. Бившата шампионка бързо поведе с 2:0, като доста бързо даже можеше да реши конфликта от конспирация, само че международната номер 46 си остави малката врата отворена. Изглеждаше по този начин като че ли избавените точки за пробив за внесли подтик в играта на естонката, и с течение на времето тя заигра все по-солидно от главната линия. В допълнение на това началният удар също стартира да работи в нейна изгода и внезапно Канепи се озова в обстановка, в която бе единствено на гейм от изравняването, а то стана факт след петия следващ гейм в актива на непоставената състезателка.

Интригата се усили още повече при започване на решителната част, откакто и двете доближиха до благоприятни условия да придобият предимство в резултата. Това обаче не се случи, и равенството продължи да бъде налице, с цел да се стигне до 4:4. Тогава Канепи изигра един от най-хубавите си геймове на посрещане в мача, което ѝ даде преднина от 15:40, а тя оползотври още първия си късмет, с цел да застане на сервис линията в опит да се поздрави с триумфа. Последва сложен гейм за ветеранката, в който Мугуруса на два пъти повеждаше в точките, само че в последна сметка 46-тата в света обърна развоя, поздравявайки се с една от най-хубавите си победи напоследък.

Another seed has fallen
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР