Гарбинье Мугуруса има зад гърба си един от най-разочароващите сезони

...
Гарбинье Мугуруса има зад гърба си един от най-разочароващите сезони
Коментари Харесай

Безмилостна: Мугуруса върза геврек на 17-годишна квалификантка за нов успех на US Open

Гарбинье Мугуруса има зад тила си един от най-разочароващите сезони в кариерата си, като поради дребното извоювани точки в хода на годината е застрашена от това да пропусне Финалите на WTA, където би трябвало да брани купата си, с което ще изпадне съществено надолу в международната класация. Испанката въпреки всичко побърза да подсети, че не трябва да бъде отписвана в шампионатите от Шлема, бивайки със статут на двукратна " мейджър " шампионка, и откакто на старта на US Open се оправи със съпротивата на тийнейджърката Клара Таусон, то през днешния ден някогашната номер едно върза " геврек " по пътя към триумфа си против 17-годишната квалификантка Линда Фрухвиртова - 6:0 6:4. По този метод Гарбинье си резервира място в третия кръг на конкуренцията и там в извънредно завладяващ конфликт ще срещне някогашната двукратна шампионка от Уимбълдън - Петра Квитова.

Откриващите моменти от дуела безспорно принадлежеха на испанката, която правеше, каквото си пожелае, до момента в който надарената тийнейджърка нямаше отговор против комбинациите на именитата си съперничка и скоро Мугуруса разполагаше с задатък от два пробива - 4:0. Бившата номер едно остана все по този начин безпощадна по отношение на чехкинята и ѝ изнесе същинска лекция в откриващия сет, отпускайки ѝ едвам пет точки, преди да го запише на сметката си.

Във втората част Фрухвиртова очевидно напусната от първичната напрежение да е на толкоз огромна сцена, заигра надалеч по-акуратно и получи опция да накаже неточностите на фаворитката, с цел да поведе с пробив на старта. Впоследствие обстановката за някогашната шампионка от Шлема се утежни доста и тя изоставайки при 1:4, бе покрай това да съобщи още веднъж подаването си, откакто попадна в състояние 0:40, но точно тогава показва големия си опит на най-високо равнище, с цел да се измъкне от неподходящата си позиция, в която се намираше. Световната номер едно незабавно употребява импулса в представянето си и обърна развоя на събитията напълно в своя изгода, като доближи до опция да сервира за успеха и сходно на по-рано преодоля закъснение от 0:40, преди да завоюва петия си пореден гейм, поздравявайки се с крайния триумф в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР