Гарбинье Мугуруса има ужасяващ тенис сезон зад гърба, след като

...
Гарбинье Мугуруса има ужасяващ тенис сезон зад гърба, след като
Коментари Харесай

Без изненади: Двукратна шампионка от Шлема преодоля тийнейджърка на старта в Ню Йорк!

Гарбинье Мугуруса има отблъскващ тенис сезон зад тила, откакто двукратната шампионка от Шлема към момента не е достигала етапа на полуфиналите при нито едно от 14-те си участия на шампионати тази година. Испанката няма никакво време за губене и бързо би трябвало да преобърне годината си, тъй като през ноември ѝ следва да пази купата си на WTA Финалите, а тя към момента е надалеч от това най-малко да се класира за тях. Световната номер 10 през днешния ден даде начало на акцията си на US Open и след известни компликации преодоля съпротивата на 19-годишната Клара Таусон за два часа игра - 6:3 7:6(5), с което си обезпечи конфликт против 17-годишната квалификантка Линда Фрухвиртова.

В началото на дуела се сътвориха леки убеждения, че тийнеджърката се усеща по-комфортно в ударите си и неслучайно първите брейкболи пристигнаха на нейната сметка, но някогашната номер едно побърза да потвърди статута си в международния тенис, като отрази възможностите на съперничката и проби за 4:1. Мугуруса с това си деяние пое надзор над протичащото се и ловко затвори откриващия сет, без да разреши на датчанката да се опълчи.

Във втората част статуквото на корта се резервира и испанката продължи да оказва напън върху сервиса на Таусон, като в началото срещна сериозен отпор, само че бързо съумя да го преодолее със серия от печеливши удари, с цел да осъществя пробив. Тийнейджърката предусещайки загубата, се отпусна от напрежението и не просто осъществя рибрейк, а даже доближи три поредни сетбола при сервис на Гарбинье, само че тъкмо тогава нежната ѝ душeвност излезе нескрито, с цел да ги пропусне безплатно, а на нас ни предстоеше да следим тайбрек. Мугуруса стартира дългия гейм, като съобщи и двете си начални сервирания, с цел да изостане с два минипробива пасив, но още веднъж, както при всяка сложна обстановка в мача, се базира на големия си опит по отношение на 19-годишната Таусон и реализира поврат, с цел да победи в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР