Гарбине Мугуруса ще бъде извън Тура в продължение на следващите

...
Гарбине Мугуруса ще бъде извън Тура в продължение на следващите
Коментари Харесай

Без победа от 5 месеца: Бивша №1 обяви, че ще си вземе почивка от тениса

Гарбине Мугуруса ще бъде отвън Тура в продължение на идващите няколко седмици заради персонални аргументи. За това си решение заяви самата тя през днешния ден, обявявайки, че няма да вземе присъединяване в идните WTA 1000 съревнования в Индиън Уелс и Маями.

" Ще си взема отмора от надпревари през идващите седмици. Междувременно обаче ще продължа да поставям старания на корта дружно с моя екип, с цел да съумея да си възвърна най-хубавата форма и да се усещам подготвена да се съревновавам на най-високо равнище “, показа някогашната №1, представена от испанското издание Marca.

Испанката може да се похвали с две трофеи от шампионати от Големия шлем, завоювани на Откритото състезание на Франция през 2016 година и на Уимбълдън през 2017 година, както и постигане до върха на международната класация, само че сега кариерата ѝ върви стремително надолу. След триумфа си на Финалите на WTA през 2021-ва Мугуруса по този начин и не съумява да покаже играта, извела я до най-големите ѝ триумфи, и понастоящем заема 87-ата позиция в света. Още по-явен индикатор за тежкия интервал, в който се намира испанката, е фактът, че идващия понеделник тя даже ще изпадне от топ 120 за първи път от април 2012-а, когато е била на едвам 18 години.

Това стремглаво проваляне е вследствие и на обстоятелството, че през предишния сезон тя завоюва едвам 12 от общо 29 изиграни срещи, а още по-притеснителното е, че тя не е печелила мач от края на септември 2022 година

Според испанските медии Мугуруса по всяка възможност ще се завърне на корта за шампионата от категория WTA 1000 в Мадрид (24 април – 7 май), където се чака да получи " уайлдкард " от уредниците за присъединяване.

Garbiñe Muguruza confirms she won`t play the Sunshine double.

Career stopped as she will leave the top 100.

Was top 5 a year ago.

Looks like the best decision for her...
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР