Гаранцията от 130 хиляди лв., която специализираният съд наложи на

...
Гаранцията от 130 хиляди лв., която специализираният съд наложи на
Коментари Харесай

Кметът на Септември Марин Рачев плати 130 000 лв. гаранция


Гаранцията от 130 хиляди лева, която профилираният съд наложи на кмета на община Септември Марин Рачев за укриване на налози в изключително огромни размери от продажбата на гориво, е платена.

Това заяви самият Рачев преди началото на следващото дело против него в Пазарджишкия съд, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

За събирането на парите помогнали хора, които не желаят да бъде въвличана общината в схемите на така наречен спасители, разясни Рачев.

Адвокат Николай Баташки от Инициативния комитет „ Да спасим община Септември “ изрично отхвърли обвиняванията на Марин Рачев и съобщи, че няма обръч от компании за източване на страната или общината. Недоволните от ръководството на кмета показаха и извадка от последния отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия, който установи голям брой нарушавания при разходването на общински пари и подписване на контракти с доближени на градоначалника компании.

С директория с документи, които да раздаде на публицистите дойде в съда Рачев. Според него те показвали схемите, които са въртели така наречен „ спасители “ на община Септември, които имали интерес да заграбят минералната вода във Варвара.

Част от нарушаванията, разказани в отчета на държавната финансова ревизия са позволени от някогашната заместник-кметица и сегашен народен представител от ГЕРБ Даниела Малешкова. Опонентите на Марин Рачев упорстват основният прокурор да разпореди ново следствие на активността му. Той пък е завел каузи за клюка против тях. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР