Гаранция в размер на 20 000 лв. е определена от

...
Гаранция в размер на 20 000 лв. е определена от
Коментари Харесай

Съдът отиде в болница, за да определи гаранцията за шофьора, убил трима в катастрофа

Гаранция в размер на 20 000 лева е избрана от Апелативния съд в Пловдив за водача, предизвикал тежката злополука на Великден на околовръстното шосе на Пловдив.

В злополуката починаха трима души. Самият водач бе тежко ранен и бе признат в болница с голям брой счупвания.

Съдебното съвещание бе извършено изнесено - в отделението на Университетската болница " Св. Георги ", където към момента лежи обвиненият. Делото се прегледа от дежурния правосъден състав с ръководител Михаела Буюклиева (съдия-докладчик) и членове Вера Иванова и Емилия Брусева.

Тричленен състав от апелативни съдии анулира мярката на Даскалов за задържане под стража, избрана му от Окръжния съд, и го освободи под парична гаранция.
 Трима починали в тежка злополука на Великден в Пловдивско
Трима починали в тежка злополука на Великден в Пловдивско

Работа по случая продължава

Според апелативните магистрати събраните досега доказателства - разпити на очевидци, протоколи за оглед на местопрестъпление и изводи на движимости лица, може се направи обосновано съмнение, че И. Д. е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат.

Мнозинството от въззивния правосъден състав одобри, че не е налице заплаха обвиненият да се укрие и да извърши закононарушение, предвид на здравословното му положение. Решението е подписано с изключително мнение от един арбитър.

Даскалов има и предходни нарушавания на разпоредбите за придвижване. За злополуката отпреди две седмици той може да получи наказване от 3 до 15 години отнемане от независимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР