Гарантирането на достъпна, сигурна и устойчива енергия за всички потребители

...
Гарантирането на достъпна, сигурна и устойчива енергия за всички потребители
Коментари Харесай

Министър Радев: Гарантирането на достъпна, сигурна и устойчива енергия за всички потребители е основна цел в нашата работа

Гарантирането на налична, сигурна и устойчива сила за всички консуматори - това е главната цел в работата на екипа на Министерството на енергетиката както през миналия деветмесечен интервал, по този начин и в бъдеще. За осъществяването на тази цел ще продължим дейните си старания за довеждане докрай на плана за енергийна тактика на страната до 2030, с небосвод до 2050 година в синхрон с актуализацията на Интегрирания проект енергетика и климат, както и на промяната за либерализация на електроенергийния пазар на едро - деликатно и с ясно схващане за поредност. Това сподели министърът на енергетиката Румен Радев, представяйки основните цели в работата на Министерството на енергетиката през идните месеци. Днес, 8 март 2024 година, Министерският съвет регистрира свършеното досега и начерта основните задания в активността си до края на своя мандат.

Основно предизвикателство в активността на Министерството на енергетиката ще бъде също и запазването на решителността и темпото на работа по развиване на плановете за нови нуклеарни и балансиращи хидроенергийни мощности, както и развиването на преносната инфраструктура.

Това са огромните стратегически планове в активността на Министерството на енергетиката и напъните за тяхната сполучлива реализация ще продължат, заключи министър Радев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР