Гарантиран бюджет в размер на 12 милиона лева. Тригодишен план

...
Гарантиран бюджет в размер на 12 милиона лева. Тригодишен план
Коментари Харесай

Нефутболният път на едни пари

Гарантиран бюджет в размер на 12 милиона лв.. Тригодишен проект на развиване. Договори със звезди от " Манчестър Юнайтед " и " Уигън ". И все пак - безнадежден старт на сезона, клатеща се треньорска глава и обезверени последователи.

Ситуацията в " Левски " е до болежка позната и неизбежно води към следващата (вече девета) година без трофей. И по-лошото - без даже минимални признаци за пробуждане от дълбоката кома.

Новото при " сините " е явно цялостната каса. Изпълнителният шеф Красимир Иванов даже самоуверено предвижда финансова облага за първи път от години.

Как и за какво идват парите е напълно обособена тематика. Кристално ясно е от кое място не идват - наградни фондове, прехвърляния, телевизионни права, продажба на билети и фенски продукти. Остават единствено спонсорите, които евентуално съзират някаква лична логичност в наливането на съществени суми макар неналичието (меко казано) на резултати.

Проблемът е напълно друг - " Левски " просто не действа на пазарен принцип. Тоест не се устоя посредством главната си активност (футбол) и затова никой в клуба не отива на работа със съзнанието, че утрешната му орис зависи от свършеното през днешния ден.

ЦСКА също е с обезпечен бюджет, въпреки че никой няма да ви каже какъв тъкмо е той. " Червените " започнаха друга тактика и привлякоха напълно малко нови играчи. Уж укрепиха един така и така мощен тим. И все пак - една точка след два кръга. Вече никой не брои загубите от " Лудогорец ", не е комфортно някак.

На " Българска войска " също не познават пазарния принцип, а и не се интересуват от него. Там са напълно погълнати от борбата за еднаквост и нямат време даже един тригодишен проект да нахвърлят.

Случващото се в тогавашните грандове дава цялостна визия за какво УЕФА вкара разпоредбите за финансов феърплей. Едни пари идват отнякъде, харчат се безумно и потъват безследно. Продукцията на терена е слаба и скучна, а треньори са Николай Митов и Стамен Белчев.

Тъжната истина е, че след няколко горещи седмици на куха агитация шампионата ни още веднъж завърши преди да е почнало.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР