Гарантирам, че всички елементи в парк Митрополит Методий Кусев ще

...
Гарантирам, че всички елементи в парк Митрополит Методий Кусев ще
Коментари Харесай

Запазват се всички елементи в парк „Митрополит Методий Кусев”

Гарантирам, че всички детайли в парк „ Митрополит Методий Кусев ” ще бъдат непокътнати след осъществяването на плана за ремонт и реорганизация. Това съобщи на конференция кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

„ Никой самоцелно няма да отсече дърво, или да преместим каменните плочи по вили, каквито мнения има в обществените медии. Паркът на Стара Загора, прочут като Аязмото, не наподобява добре в този момент, тъй като действително е строителна площадка. Това не е мотив всичко, което се прави там да се посреща с негативизъм и остри мнения и операции ” – разяснява кметът.

„ Няма нито едно отсечено живо дърво. За отстраняването на всяко едно от тях комисия от 5 – 6 специалисти дава мнение ” – безапелационен е ландшафтният проектант Корнелия Матарова. Тя добави, че няма да има създаване на нови детски и спортни площадки, а единствено възобновяване на в този момент съществуващите.

„ Има извадени каменни плочи, тъй като се прокарва ел. апаратура и водопроводи. След това всичко ще бъде възобновено в същия достоверен тип. Всичко, което се прави по плана е в съгласие с Националния институт по недвижимо културно завещание ” – съобщи проектантът арх. Петър Киряков.

Парк „ Митрополит Методий Кусев ” не е ремонтиран от десетилетия и старозагорци би трябвало да проявят няколко месеца успокоение и самообладание, е мнението и на Камарата на архитектите в Стара Загора, изразено от арх. Иван Иванов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР