Гарантирам, че аз и екипът ми ще работим за устойчивото

...
Гарантирам, че аз и екипът ми ще работим за устойчивото
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Моята цел е Пловдив да стане един от центровете на изкуствата в Европа

Гарантирам, че аз и екипът ми ще работим за устойчивото и дълготрайно развиване на значимите фестивали, които през годините са потвърдили, че основават културното лицe на Пловдив. Това съобщи претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив – Здравко Димитров на среща с представители на креативната общност, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В полемиката се включиха шефовете на огромните културни институции и уредниците на събития в региона на изпълнителските и театралните изкуства в Пловдив – шефовете на Държавна опера и Драматичен спектакъл Нина Найденова и Кръстю Кръстев и уредниците на фестивалите Пловдив джаз фест и One Dance Week – Танко Кацаров и Елия Лилов. В срещата взе участие и претендентът за кмет на регион „ Централен “ Георги Стаменов.



Шефовете на водещите институции и събития показаха активността си и предложиха да бъде изработен самостоятелен мониторинг от приети български и интернационалните специалисти за качеството на културното наличие и привличането на нови публики, които ще допринесат за трайното интернационално позициониране на града на европейската културна сцена.

„ Гледам на 2019 година и на европейската столица на културата като начало, което сподели Пловдив на доста хора в Европа и света. От тази позиция, годината е триумф. Положени са доста старания. Трябва да продължим да следваме посоката. Моята цел е в идващите 4 години Пловдив да създава културен артикул – градът да стане един от центровете на изкуствата в Европа “, разяснява канидадатът за кмет на ГЕРБ за Пловдив Здравко Димитров.



По време на диалога бяха коментирани методите за дълготрайно обмисляне на културните фестивали, резистентност на отпусканите от бюджета средства за културни събития и позиционирането им на сцените на Античен спектакъл и Дом на културата „ Борис Христов “, нуждата от нови зали за културна активност, основаването на единствената по рода си „ Фабрика за украса “ и разширение и реновиране на съществуващата база.

Здравко Димитров акцентира, че той и екипът му ще вземат под внимание всички съответни оферти и ще основат културен календар, който ще има устойчива времева рамка най-малко за три години напред. Това ще разреши обезпечено развиване на събитията и фестивалите, допринасящи за имиджа на града като културна столица и след 2019 година. Също по този начин ще се търсят средства, както от бюджета на общината, по този начин и по стратегии за обезпечаване на нови зали, както и на съвременни уреди, отговарящи на актуалните условия за театрални изкуства.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР