Ганка Христова е медицинска сестра, работи повече от 10 години

...
Ганка Христова е медицинска сестра, работи повече от 10 години
Коментари Харесай

Жена живее 3 години с 15-сантиметрова пинсета в корема



Ганка Христова е здравна сестра, работи повече от 10 години в Израел. Преди три години се постанова да й създадат неотложна интервенция на дебелото черво. Когато би трябвало да се прибере в България, на летището схваща за казуса си, а в това време срокът на паспорта й е изминал. „ Няколко пъти ме връщаха, пищи цялата система. Час преди полета ме пуснаха и ми оповестиха, че нямам право да влизам в страната 5 години”, споделя Ганка. Тя даже и не подозира, че в корема й има 15-сантиметрова пинсета, забравена след интервенцията.

След определяне на казуса дамата желае да се върне в болничното заведение в Израел за експертиза, само че изтеклият й паспорт не разрешава. На фотосите, направени в болница у нас, ясно се вижда пинсетата. Ганка е здравно обезпечена и сходен тип интервенции се поемат от Здравната каса, само че не и страничните разноски, като престой и консумативи. Ала дамата не може да си разреши да заплаща. В родна болница това би й коствало 10 000 лв., които следва да платят от здравното заведение в Израел. Но черният й щемпел не разрешава идващите две години да влиза в страната.

Дотогава българката ще събира пари за интервенцията у нас и ще се надява забравената пинсета да не докара до нови затруднения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР