Гандия е градче, отстоящо на по-малко от час път от

...
Гандия е градче, отстоящо на по-малко от час път от
Коментари Харесай

Обичаш ли това, което правиш, възрастта не е от значение

Гандия е градче, отстоящо на по-малко от час път от Валенсия, където живеят и работят много българи. През сезон 2008/2009 за малко в локалния баскетболен отбор играе и Божидар Аврамов, който в оня интервал е част от елитния Валенсия Баскет, само че е пратен да се обиграва във втородивизионния тогава клуб.

Повече от 10 години по-късно българското население в района продължава да е много огромно, а баскетболния клуб минава през няколко трансформации, само че към момента съществува и играе в четвърта двизия на локалния баскетбол. В състава на Гандия Баскет Атлетик, както е настоящето название на тима, доминират най-вече младоци, както и един деец, който би могъл да бъде татко на безусловно всеки един от съотборниците си. И който е бил в редиците на тима през 2008 година.

Шалоун Синк Милър Уест, прочут на Иберийския полуостров просто като Шай Милър, играе професионално от 1997 година насам. В края на октомври навърши 45 години. Най-възрастният му съотборник е роден през 1990 година. Най-младият пък е набор 2000. Милър, който е родом от Чикаго, Илинойс, само че има и испанско гражданство, продължава да се състезава паралелно до два пъти по-млади от него състезатели и самичък признава, че не мисли да стопира, най-малко не и до момента в който играта му носи наслада и наслаждение.

“Тайната е да харесваш това, което правиш. Малко са играчите, които са на 40 или повече години, само че не престават да играят. Мога да кажа, че го вършим, тъй като към момента ни доставя наслаждение. Освен това постоянно съм полагал грижи за тялото си и го познавам, а в случай че това не беше по този начин, нямаше да съм тук сега”, споделя той в изявление по-рано през годината.

“Баскетболът е съвсем всичко за мен в този живот. Баскетболът е метод да разбирам и да се изучавам от живота. Ако я нямаше играта, не бих разбирал за какво има смисъл да се живее”, прибавя ветеранът.

Досега през сезон 2019/2020 Милър е записал шест мача за Гандия, а в тях има впечатляващи индикатори - 11.3 точки, 8.8 битки, 2.0 асистенции, 1.5 чадъра и 65.8% успеваемост в стрелбата от игра. Всичко това му носи междинен коефициент от 20.3 пункта, а Шай и съотборниците му са на второ място в класирането на своята група с 4 победи и 2 загуби.

205-сантиметровият баскетболист въпреки всичко се приготвя и за това, което го чака след края на дългата му кариера. Той е треньор в школата на Гандия и се радва извънредно доста, тъй като в състава на първия тим личат имената на момчета, които са се развили пред очите му и познава още от деца.

След повече от 600 мача и над 20 години в професионалния баскетбол, един американец, който испанците към този момент много време считат за собствен, затвърждава безконечната максима, че възрастта не е от голяма важност, стига да изпитваш наслаждение от това, което правиш
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР