Гана ще поеме на 1 ноември ротационното председателство на Съвета

...
Гана ще поеме на 1 ноември ротационното председателство на Съвета
Коментари Харесай

Гана поема председателството на Съвета за сигурност на ООН


Гана ще поеме на 1 ноември ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, исторически миг от двегодишния мандат на страната като променлив член на съвета, заяви Българска телеграфна агенция.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е главният орган за поддържане и поощряване на интернационалния мир и сигурност.

Министерството на външните работи и районната интеграция очерта в известие до медиите, получено и от ГНА, някои от плануваните за ноември събития в границите на ганайското председателство.

Във вторник в 16:30 ч. господин Харолд Агиеман, непрекъснат представител на Гана в Организация на обединените нации, ще даде брифинг за медиите. Същия ден от 19:00 часа той ще запознае и страните членки на Обединените народи за програмата и целите на Гана за месеца.

В четвъртък, 3 ноември, ще има Отворена министерска полемика, която ще бъде управлявана от госпожа Шърли Айоркор Бочуей, министър на външните работи и районната интеграция на Гана.

Тя ще бъде на тематика „ Интегриране на ефикасното създаване на резистентност в мироопазващите интервенции, с цел да се сътвори дълготраен мир “ и ще се организира от 14:00 до 17:00 часа и от 19:00 до 22:00 часа в заседателната зала на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Следващия четвъртък, 10 ноември, от 14:00 часа до 17:00 часа, президентът Нана Адо Данква Акуфо-Адо ще ръководи спор на равнище държавни ръководители на тематика „ Борба с тероризма в Африка: императив за мира, сигурността и развиването “.

В качеството си на ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Гана ще се концентрира върху укрепването на интернационалния мир и сигурност в името на постигането на стабилно и приобщаващо развиване, изключително на африканския континент.

Това ще може да стане факт посредством цялостното справяне с главните аргументи и предпоставки за споровете в Африка, свързани с възходящия брой младежи, бедността, изменението на климата и неналичието на устойчиви институции. Гана се причисли още веднъж към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 1 януари 2022 година

Това е третият път, когато Гана заема мястото на променлив член в него. Първия път, когато Гана получава опция да стане част от съвета, е в интервала 1962 - 1963 година, а по-късно още веднъж от януари 2006 година до декември 2007 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР