Гана не признава вече Косово - бившата сръбска провинция, която

...
Гана не признава вече Косово - бившата сръбска провинция, която
Коментари Харесай

Гана оттегля преждевременното си решение да признае Косово

Гана не признава към този момент Косово - някогашната сръбска провинция, която прогласи независимостта си през 2008 година, заяви заместник-министърът на външните работи на Гана, съобщи Агенция Франс Прес.

Правителството на Гана реши да не признава към този момент Косово като самостоятелна страна, съобщи за Агенция Франс Прес заместник-министърът на външните работи Чарлз Овиреду. Той добави, че за това решение Сърбия е била осведомена с публично писмо.

Това известие крие риск да усложни още повече подновяването на разговора за нормализиране на връзките сред Белград и някогашната сръбска провинция, който е блокиран от месеци.

Решението на държавното управление на Гана по това време би трябвало да е било въодушевено от търсенето на мир и естетика, се прецизира в писмото, с което се е срещнала организация Франс прес.

Гана е решила да преразгледа решението си от 2012 година, преценявайки в този момент, че то е било " прибързано " и че става дума за " нарушаване " на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Косово, се показва в писмото.

Сръбското министерство на външните работи приветства в известие " значимото решение " на Гана, като означи, че това е " 16-тата страна, член на Организация на обединените нации, която отдръпва своето признание на Косово ".

" Очакваме това решение да насърчи други страни членки на Организация на обединените нации да преразгледат решението си и да отдръпват признаването " на Косово, се споделя в известието.

Сърбия води дипломатическа борба, с цел да попречи на приемането на Косово в интернационалните институции и се опълчва на признание на неговата самостоятелност. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР