Гамбитът на президента Еманюел Макрон за предсрочни избори изненада всички,

...
Гамбитът на президента Еманюел Макрон за предсрочни избори изненада всички,
Коментари Харесай

Френските гласоподаватели жонглират между демократичните задължения и летните бягства

Гамбитът на президента Еманюел Макрон за предварителни избори изненада всички, не на последно място френските летовници, които бързаха да се запишат за гласоподаване посредством прокурист, с цел да спасят летните си проекти.

В полицейски сектор в 11-ти регион на Париж по-рано тази седмица непрекъснат поток от жители записаха своите другари и членове на фамилията, с цел да гласоподават вместо тях, с цел да могат да избягат от града на 30 юни и 7 юли — двете поредни недели, когато се организира парламентарният избор.

„ Имам привилегията да имам къде да отида отвън Париж “, сподели Тиери Вила, 76-годишен публицист, който се придържа към проектът му да отиде във втория си дом в Тулон за писателско усамотение. „ Но има политически императив да гласоподавам “, сподели той и добави, че е решен да се опълчи на идването на власт на крайната десница.

Гласуването на втория тур ще бъде първите законодателни избори, които ще се проведат през юли от основаването на Петата република на Франция през 1958...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР