Гамата от водещи в индустрията 13-литрови двигатели на Scania вече

...
Гамата от водещи в индустрията 13-литрови двигатели на Scania вече
Коментари Харесай

Scania добавя нова версия с мощност 540 кс в своята 13-литрова гама от двигатели

Гамата от водещи в промишлеността 13-литрови мотори на Scania към този момент се добавя от новата версия 540 кс. Новият мотор - DC13 166 - е предопределен най-вече за приложения, където огромната мощ и лесна управляемост са сложени като условия, до момента в който ограничавания на тежестта, особенно при натоварвания на предната ос, пречат на потреблението на малко по-тежките V8 мотори на Scania, които започват от 520 кс.
" Верни на обещанието си постоянно да сътворяваме нашите артикули според самостоятелните потребности на клиента, успяхме да представим най-хубавата версия на нашият 13-литров воин ", споделя Александър Власкамп, старши вицепрезидент, началник на Scania Trucks.



" Нашите редови шест цилиндрови мотори са водещи в промишлеността, когато става въпрос за спестовност на гориво. Scania коли с 13-литрови мотори са коронясани с купата " Зелен камион " три следващи години в Германия и това е незабравим героизъм. Scania R 450 завоюва с най-ниския междинен разход на гориво от 23,25 литра дизел на 100 километра и най-ниските излъчвания на парникови газове (CO2e) от 738 грама на километър ".

Днес Scania предлага пет разнообразни версии за осъществяване на най-разпространения си мотор, редови шест цилиндрови: 370, 410, 450, 500 и 540 кс. Всички 13-литрови мотори на Scania са с усъвършенствана изгодност с 2,0–2,5% и въртящ миг в по-широк оборотен диапазон, като оптималната му стойност е налична още при 900 об/мин.



" Мощният 540 кс мотор е предопределен основно за клиенти и пазари, където V8 изборът не е най-оптималния вид поради съществуващите регулации във връзка с натоварванията на предния мост ", споделя Власкамп, само че е съвършен за всеки, който се нуждае от спомагателна мощ при транспортната си активност. Снабден с подобаващи предавки, този мотор ще работи еднообразно добре при транспортни средства пренасящи дървесина или за транспорт на цветя. Последните пътуват по европейските автомагистрали с много леки товари, само че за тях е от голяма важност разхода на гориво и междинната скорост.

Общото за всички 13 литрови мотори на Scania са отличната горивна изгодност и потреблението единствено на SCR за изчистване на изгорелите газове. Вродената издръжливост дружно с услуги като Обслужване на Scania с гъвкави проекти, способстват за удобни равнища на разноски и време за работа, водещо до изключителна обща оперативна спестовност.

" Подобрените индикатори за разход на гориво и съотношението мощ / тегло ще създадат този мотор по-добър и атрактивен избор за доста клиенти на Scania ", споделя Власкамп. С към този момент наличните 2700 Нм при 1000 об / мин се разрешава потреблението на висока предавка и ниски обороти, както и положителни характерности при тръгване в гориста околност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР