Галопиращата инфлация, разрастващата се дългова криза и проблемите с разходите

...
Галопиращата инфлация, разрастващата се дългова криза и проблемите с разходите
Коментари Харесай

Инфлацията се е покачила до нива, невиждани от няколко десетилетия

Галопиращата инфлация, разрастващата се дългова рецесия и проблемите с разноските за живот съставляват най-големите закани за бизнеса в страните от Г-20 през идващите две години, сочат данни на Световния стопански конгрес, оповестени през днешния ден, съобщи БГНЕС, цитирайки " Ройтерс ".

Инфлацията се е покачила до равнища, невиждани от няколко десетилетия, което е предиздвикало една трета от страните от Г-20 да дефинират повишението на цените като своя съществена грижа, демонстрира изследването, извършено от Центъра за нова стопанска система и общество към Световния стопански конгрес. Въпреки че централните банки по света са поели курс на агресивното стягане на финансовата политика, напъните им да укротят инфлацията рискуват да тласнат международната стопанска система към криза.

Проучването, което се организира преди COP27 в Египет и срещата на върха на Г-20 в Индонезия по-късно този месец сподели, че загрижеността за околната среда е останала на назад във времето за първи път от години, защото светът се занимава с по-непосредствени социално-икономически проблеми, вариращи от последствията от войната в Украйна до рецесията с разноските за живот. Кибератаките, макар възходящите случаи на нарушение на сигурността на данните и заканите, свързани с технологиите са измежду най-рядко посочваните рискове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР