Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя изложба “Въздух отвъд

...
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя изложба “Въздух отвъд
Коментари Харесай

Въздух отвъд светлината - изложба на Стилиян Дичев в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 показва галерия “Въздух оттатък светлината “ на художника Стилиян Дичев. Официалното разкриване ще се състои на 06.04.2022 година (сряда) от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията. Изложбата ще бъде свободна за разглеждане от 05 - 19.04.2022 година

Стилиян Дичев приключва Художествената академия. Има осъществени над петнадесет независими изложения, както и доста участия в общи представяния в България и чужбина. Негови творби се намират в голям брой частни сбирки, Националната изложба за изобразително изкуство, Галерията на художествената академия и мн. други В момента с изключение на, че твори се занима интензивно и с интериорен дизайн. Работи в региона на мебелния дизайн, актуалните интериори, дизайна на архитектурата и изобразителното изкуство.

С новата си галерия Стилиян Дичев продължава да изследва опцията на нереалното мислене, което в смисъла си е безгранично.

Използвайки нова техника друга от предходните му изложения той се пробва да сплоти въздух, светлина и размер, с цел да реализира атмосфера - странна, метафизична и непредвидена. Изразните му средства разрешават да се доближи оттатък материята и да открием това, което не можем да докоснем. В този смисъл работите му се самоопределят с британската дума smooth /плавно, спокойно/, която е сложна за превод, само че най-точно отразява показаното.

Платната са значително монохромни и графични с интервенция на цветни акценти. Многопластово наслагване на мрежеста конструкция основава усещането за дълбочина на облика и гладко прекосяване на една форма в друга.

Светлината е значим съставен елемент на по този начин построената визия.

Идеята на създателя е да приобщи фена към атмосфера, друга от заобикалящата ни. Отварянето на сетивата към непознатото е задачата на изложбата. В някои от творбите можем да открием и фантазиите си за имагинерни облици, мемоари или страсти от претърпяното.

Ролята на актьора е да покаже това, което не всеки съумява да види самичък.

Изложбата „ Въздух оттатък светлината “ може да посетите в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 от 05.04.2022 година до 19.04.2022 година включително /вход свободен/ от 12:00 ч. до 18:30 ч. /неделя и понеделник - почивни дни/.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР