Галерия Ларго“ ще представи днес самостоятелната изложба на търновската художничка

...
Галерия Ларго“ ще представи днес самостоятелната изложба на търновската художничка
Коментари Харесай

Младо дарование представя днес Квадрати на зимата във Варна

Галерия " Ларго “ ще показа през днешния ден независимата галерия на търновската художничка Мартина Караиванова. Експозицията се назовава " Квадрати на зимата “ и е особено основана за пространството на галерията.

Мартина Караиванова работи основно в региона на нереална живопис, употребява в работата си най-различни техники и материали, с цел да се получат търсените от нея образни резултати. В творбите ѝ разнообразната повърхнина, фактурата, от време на време колажа, се осъществят посредством разнообразни материали като пигменти, пясъчни структури, акрил, хартия.

За концепцията на изложбата си Мартина споделя: " Четири е цифрата на зимата. За изявата си във Варна съм подготвила 22 квадрата в една експозиция. Смисълът, заложен в нея, гравитира към авторовия прочит на четвъртия сезон – зимата, кондензиран с персонални психически послания и прочувствени реакции, изнесен отвън нормалния му подтекст. Ситуирани в зоната на квадратно безвремие, характеризирани с типичните за художника атрибути (образи-знаци, пластични фрагменти и др.), картините се стремят за благозвучие сред вътрешната си естетика и строгостта на формàта. Чрез постигнатите " мислени “ комбинации на придвижвания и статични структури силата се задържа, разтяга или свива, създавайки ново сетивно пространство – умишлено заложен отворен код с персонални послания. " Квадрати на зимата “ включват пространството както на грохота, по този начин и на тишината – този своеобразен  умствен маркер на четвъртия сезон, в който създателят конструира своите облици. “

Откриването е през днешния ден – 22 февруари, от 18:30 часа в салона на изложба " Ларго “, ул. Хан Крум 8, Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР