Галерия Финес има удоволствието да Ви покани на 10 май

...
Галерия Финес има удоволствието да Ви покани на 10 май
Коментари Харесай

Deep Love

Галерия Финес има удоволствието да Ви предложения на 10 май 2022 от 19.00 часа на откриването на изложбата Deep Love.



Отбелязват, че не става въпрос за откриването на една поредна експозиция, а за чувството, което може да ни удари като гръм, на всички места, даже в галерийния салон.

За визията, музиката, храната, напитките, докосването…

За цялостната удовлетвореност на сетивата.

Deep Love, авторките – Мая Цанкова и Силви Леви, сами дефинират като преливане.



Своеобразна събирателна, която обръща сетивата във вътрешността и спомага откриването на най-голямата любов – тази, без която не можем да се отдадем същински – обичта първо към себе си и чак след това към другия, индивидът, с който сме подготвени да се споделим.

Deep Love е взаимен план, който включва разнообразни образни тълкования на любовта, прекарана през призмата на еротиката.

Творбите в същността си са доста разнообразни, само че прочувствения им израз води след себе си необикновено допълнение и ги трансформира като че ли в едно.

Мая Цанкова показва графични рисунки, предлагащи на фена взор върху разнообразни подиуми от любовния живот – от време на време напълно същински, от време на време единствено лелеян.

Художничката съумява с лекост да придаде характерна и незаменима дълбочина, чрез 24-каратово злато, което акцентира и иконичността на предадените моменти, изтрелвайки любовта в един самобитен набожен подтекст, без да се търси или предлага яснота на деноминациите.

За силата на въздействието способстват и огромните формати, които са репрезентирани върху стъкла, ситуирани в светещи кутии – безусловно и преносно – блестящи пана, които по едно и също време излъчват светлина, само че гълтам безмилостно вниманието.

Силви Леви работи в региона на концептуалната снимка, като в творбите си, за плана, изследва текстове на любовни писма на известни персони.

Авторката съумява да придаде вповече пиперливост или да отнеме от вероятната за вербализирне от наличните писма, посредством своите визуализации. В резултат се появяват колажни произведения, балансиращи и хармонизиращи любовния живот, към който е ориентиран стремежът на фена, а също и изследващи безконечните подтеми за границите, притежанието, силата на любовта, на първо място към самия себе си.

Сред застъпените в творбите думи, към обичани хора, са  тези на Ан Болейн, Байрон, Бетовен, Оскар Уайлд, Зелда Фитцджералд, Джон Кийтс, Франц Кафка и други.

Пространството на изложба Финес е известно със своя жанр и изяществото, което приютява.

Изкуствоведи, куратори и галеристи, откровено имат вяра в потребността на публиката от такова случване, изключително в сегашното време – случване, напомящо ни, че по-силни ни прави само любовта; случване, напомнящо ни, че колкото повече даваме, толкоз повече ще имаме.“

Deep Love е несъмнено визуализираната животворна магия на любовта!

„Ще се радваме да си случите това потапяне в изкуството, от което нататък нощта сама ще ви поеме…“ споделят Мая и Силви, и припомнят, че ще има още вълнуващи изненади.

Изложбата ще бъде открита на 10 май 2022, в 19.00 часа, в пространството на изложба Финес.

дрескод: ЧЕРНО
Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР