Галерия Арт Маркони във Варна представя изложбата живопис на Антон

...
Галерия Арт Маркони във Варна представя изложбата живопис на Антон
Коментари Харесай

Откриват изложба живопис на Антон Антонов днес във Варна

Галерия " Арт Маркони " във Варна показва изложбата живопис на Антон Антонов " Мама и аз на посетители на една галерия ".

Откриването е от 18.30 часа днеа 20 юли (четвъртък) . Експозицията ще може да бъде прегледана до 6 август.

Антон Антонов, като се изключи че е виртуоз с палитрата, умее и да опитомява думите. Дава им онази специфична сила, която ги разтваря в душата. Винаги с голямо наслаждение и неспокойствие чакам анонса за следващата му галерия. Вече 10 години, неговото посещение е запазена марка за месец юли. Всяка галерия е съпроводена от малко, прочувствено и доста поетично показване, което вкарва в тематиката, на която е подчинил живописните си разсъждения.

Ето по какъв начин наподобява идната галерия, посредством неговите думи:

„ Гледам, по какъв начин в ласката на остарялото кресло сме се сгушили аз и мама. Вече и в този момент знам, че времето не стопира, ние единствено роним трохите на нашата споделеност някъде по друмищата. Този кратковременен проблясък на единство се оказва стеснен да сбере в себе си целия живот в едно – нейният и моят. Викът търси необятното. Крехка резистентност. Преминаване.

Колчем пъти посягах към листа или платното да рисувам мама, постоянно в това същото остаряло кресло, не подозирах, че в действителност постоянно съм бил в тези случаи и оттатък статива, отвъд, че съм рисувал нашия сборен облик някъде край креслото. Креслото е към този момент празно и аз с печална ведрина сръбвам истината за това, че както тогава, по този начин и в този момент, сме били дружно и тя ме е носила в себе си.

Тази картина е моята топла любов към майка ми. Тя няма претенцията да постанова смислов порядък в изложбата. Тя е персонална. Както са персонални и останалите картини. А тях съм ги рисувал, до момента в който мама продължава да ме носи в себе си. И както всяко персонално признание, в избран миг, можеш да го споделиш с другари. ”

Антон Антонов е роден на 28 юни 1962 година в София. Детството му минава в Дряново, където приключва междинното си обучение в локалната гимназия „ Максим Райкович ". Завършва „ Живопис " във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий " във Велико Търново. Първата му независима галерия е през 1989 година в Сливен. От 10 години, всеки юли гостува със независима галерия в изложба „ Арт Маркони ”, Варна.

Майсторът на четката има независими изложения в Полша, Португалия, Италия, Словакия, Съединени американски щати, в дом „ Витгенщайн " във Виена – Австрия, в Париж.

Живее и работи в Дряново.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР