Галеристът Волен Сидеров покани скулптора да представи непоказвани акварели в

...
Галеристът Волен Сидеров покани скулптора да представи непоказвани акварели в
Коментари Харесай

Вежди Рашидов с две изложби за рожден ден

Галеристът Волен Сидеров предложения скулптора да показа непоказвани акварели в „ Стил 2 ”

“Всяка година за рождения ден си правя подарък по една галерия. Тази година ще са две ”. Това заяви пред “Труд ” ръководителят на комисията по просвета в Народно събрание Вежди Рашидов.

Оказа се, че водачът на “Атака ” Волен Сидеров, който през 2017 година стана галерист, е поканил скулптора да покаже свои произведения в “Стил 2 ”, която се намира на “Раковска ” 183 А.
 20-2  20-3
“На 10 декември в “Стил2 ” ще показва към 50 непоказвани акварели, дребен формат ”, изясни Рашидов. Той разясни, че творбите са импресии, дребни пейзажи и композиции.

Рашидов сподели, че на 14 декември ще означи рождения си ден в стеснен семейно-приятелски кръг. “Ще изпием по едно за здраве, а на 18 декември ще открия забавна галерия в изложба “Сан Стефано ”, сподели шефът на парламентарната комисия по просвета.

В изложба “Сан Стефано ” Рашидов ще покаже пейзажи, акварели и за първи път единствено скулптори глави.

На въпрос на “Труд ” за какво е предпочел от скулпторите си да покаже единствено глави Рашидов отговори: В главата са съсредоточени напъните на доста международни цивилизации. Главите и портретите са водещи в основаването на изкуствата. Ако проучваме смисъла на портрета, то той обръщение за облик в бъдещето. Ако през днешния ден не се кланяме по кръстовища и по пътища, а търсим амвона, то това е инстинктът на индивида да търси облик, в тази ситуация на Христос. ”

Скулпторът бе безапелационен, че в случай че нямахме мостри на Рамзес, на Нефертити, на Клеопатра, то през днешния ден нямало да знаем по какъв начин са изглеждали, както и да имаме знание за тях.

“Така е с изкуството на маите, на етруските, на Рим, на Византия, до днешното съвремие. Като стигнем до портретите на Пикасо, портретът е в основата, върху която лежи цялата палитра на изкуството ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР