Галериите Уфици във Флоренция бяха вандализирани с изрисувани със спрей

...
Галериите Уфици във Флоренция бяха вандализирани с изрисувани със спрей
Коментари Харесай

Галериите Уфици във Флоренция бяха вандализирани с графити

Галериите Уфици във Флоренция бяха вандализирани с изрисувани със спрей графити по външните колони на коридора Вазари, свързващ фамозния музей с градините Боболи, заяви " Евронюз ".


Директорът на културната забележителност изиска тежки санкции за вандалите.

Италианският министър на културата Дженаро Санджиулиано се намеси, като сподели, че хипотетичните вандали са разпознати от полицията на карабинерите.

Заподозрените обаче не са оповестени обществено.

Карабинерите са разкрили двама немски туристи, почиващи във Флоренция, за които се подозира, че са надраскали името на немски футболен клуб на колоните, заяви АНСА.

Разследването продължава и няма арестуван обвинен.

„ Действия като тези не би трябвало да остават ненаказани “, сподели министърът в изказване.

„ Сега дано правораздаването се задейства “, продължи Санджиулиано.

Той сподели, че вандалите „ би трябвало да схванат, че занапред нататък даже дребна драскотина ще бъде преследвана “.

Обвинение за „ усложнени вреди “ според италианското законодателство, при положение на вандализъм може да докара до три години затвор.


Бяха прегледани видео доказателства, с цел да се разпознават виновните за графитите на коридора Вазари, които се появиха през нощта от страната на река Арно на дългия съвсем километър кулоар.

„ Ясно е, че това не е пиянска волност, а преднамерен акт “, сподели в изказване шефът на Уфици Ейке Шмид.

Шмид прикани за строги наказания против отговорните, като сподели, че в Съединени американски щати сходни случаи могат да доведат до пет години затвор.

„ Стига със алегорични санкции и измислени смекчаващи виновността условия. Имаме потребност от твърдия пестник на закона “, сподели шефът.

Графитите бяха наказани от представители на политическата и културната сфера.

Това е последният от поредицата вандалски актове против италиански монументи, в това число Колизеума в Рим и забележителността на Милано, Галерия Виторио Емануеле II.

Друг значим акт на вандализъм беше осъществен по-рано този месец, откакто немски туристи бяха упрекнати в унищожаването на скъпа скулптура на италиански шадраван от ΧΙΧ век. Видеозаписи от камерите за наблюдаване демонстрираха по какъв начин събарят фигурата, до момента в който театралничат за фотоси.

Кметът на Флоренция Дарио Нардела даде обещание цялостно следствие за идентифициране на виновните за „ срамния акт на вандализъм “ в коридора Вазари. / БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР