Galaxy S24 Ultra е първият и единствен телефон на Samsung

...
Galaxy S24 Ultra е първият и единствен телефон на Samsung
Коментари Харесай

Титанът в Samsung Galaxy S24 Ultra е 4 пъти по-евтин от този в iPhone 15 Pro

Galaxy S24 Ultra е първият и единствен телефон на Samsung с титанова рамка. Със сигурност това е просто съвпадане, с iPhone 15 Pro и 15 Pro Max, които излязоха предходната година. Все отново това би трябвало да е чудесна вест за издръжливостта на смарт телефона, макар че дроп тестванията на Galaxy S24 Ultra, а и на цялата серия демонстрираха, че титановата рамка няма да избави стъклото от строшаване. Разбира се, титанът не избавя и iPhone-ите. Но има нещо по-интересно.

Титанът в Galaxy S24 Ultra наподобява е четири пъти по-евтин от този в iPhone 15 Pro.

Не единствено това, само че потреблението на исполин от Samsung може да е по-скоро маркетингов трик спрямо Apple. Samsung употребява пластмаса, с цел да свърже титановата рамка с алуминиевото шаси. Междувременно Apple свързва титана непосредствено с алуминия.

Ютубърът JerryRigEverything разглоби Galaxy S24 Ultra, с цел да разбере какъв тъкмо тип исполин употребява Samsung и какво можете да очаквате от него. Видеото е по-долу.

Той открива, че Galaxy S24 Ultra разполага с исполин от клас 2, спрямо титана от клас 5, който Apple употребява за моделите iPhone 15 Pro.

Титанът от клас 5 е по-издръжлив от титана от клас 2, само че последният би трябвало да е задоволително устойчив самичък по себе си. В клипа също по този начин се споделя, че титанът от клас 5 е към 4 пъти по-скъп от титана от клас 2, на който са се спрели Samsung.

След като разтопява шасито на Galaxy S24 Ultra, с цел да в профил пластмасата и алуминия, JerryRigEverything открива, че Samsung употребява недопечен исполин на стойност от 3 до 5 $ за единица. За съпоставяне (предполага се), че Apple употребява исполин на стойност сред 10 и 15 $.

Това не е безусловно проблем. Това, което може да се окаже проблем е методът, по който Samsung построява рамката на Galaxy S24 Ultra.

Както е обяснено в клипа, сред титановата рамка и алуминиевата рамка вътре в смарт телефона има пластмаса. Означава ли това, че Galaxy S24 Ultra е по-малко устойчив от iPhone 15 Pro?

Ютубърът споделя, че и двете титаниеви външни повърхности са по-скоро козметични, в сравнение с нещо друго. Възможно е Apple да получава някои незначителни усъвършенствания в здравината посредством с твърдотелна дифузия, само че с пластмасов промеждутъчен детайл Galaxy S24 несъмнено не предлага никаква спомагателна издръжливост “.

Твърдотелна дифузия е процесът, който Apple употребява за свързване на титана непосредствено към алуминия.

Въпреки че това е „ да “ на фронта на издръжливостта, не е като рамката от исполин, пластмаса и алуминий на Galaxy S24 Ultra да не може да понеся удари. В различен клип същият ютубър демонстрира, че Galaxy S24 Ultra е толкоз здрав, колкото и останалите. Тоест няма по какъв начин да се огъне, да вземем за пример.

Нека напомним, че Apple размени неръждаемата стомана с исполин в смарт телефоните от серия Pro. В резултат на това iPhone 15 Pro и 15 Pro Max са по-тънки от преди и тежестта се усеща друго. В същото време Galaxy S24 Ultra мина от алуминий към исполин и там няма смяна в тежестта. Смартфонът тежи тъкмо толкоз, колкото и Galaxy S23 Ultra.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР